liveblog | 25 februari

Vitesse wint op valreep cruciaal duel bij Excelsior (1-2)

In de strijd om rechtstreekse degradatie heeft Vitesse een hele belangrijke overwinning behaald in Rotterdam. Met dank aan een sublieme Eloy Room in het doel hield Vitesse stand tegen het betere Excelsior. In de slotfase kopte Nicolas Isimat-Mirin de Arnhemmers naar de volle winst. Het verschil met RKC dat zestiende staat is nu twee puntjes. Er is dus nog hoop voor Vitesse in de zware strijd tegen degradatie.
Laatst bijgewerkt: 25 februari, 14:00 uur
zondag 25 februari
14:00

Opluchting en euforie

Vitesse heeft het volgehouden en wint hier met 1-2 van Excelsior. Dat is de eerste overwinning sinds 10 december. De zege zorgt voor opluchting en euforie in het Arnhemse kamp. Conclusie is dat Vitesse nog leeft en met het duel van RKC op 9 maart voor de boeg is alles nog mogelijk.
13:50

Vitesse scoort

Vitesse doet het! Nicolas Isimat-Mirin kopt raak uit een corner. Wat een opsteker voor Vitesse. De hele bank rent bijna het veld op. We zitten in de 88e minuut. Via de paal ploft de bal binnen. Gaan de Arnhemmer hier een hele belangrijke overwinning weghalen?
Nicolas Isimat-Mirin heeft Vitesse naar de winst gekopt, een hele belangrijke zege
Nicolas Isimat-Mirin heeft Vitesse naar de winst gekopt, een hele belangrijke zege © Orange Pictures
13:45

En weer Room!

Hij is van enorme waarde vanmiddag voor Vitesse. Eloy Room redt nu van heel dichtbij op een inzet van Parrott. Het is zijn vijfde cruciale save in deze wedstrijd. Excelsior krijgt ook na rust de beste kansen. Vitesse leeft nog en mag gezien dit duel niet mopperen met een puntje.
Eloy Room heeft het nodige te doen tegen Excelsior
Eloy Room heeft het nodige te doen tegen Excelsior © Orange Pictures
13:35

Room uitstekend

Het gaat maar net goed voor Vitesse. Het ligt weer helemaal open vooral aan de linkerkant bij Pinto. Driouech wordt bediend, zet direct voor op Parrott maar Room is net iets sneller met zijn benen. Puike en belangrijke redding van de ervaren Nijmegenaar.
13:30

Spannend

Met een puntje schiet Vitesse eigenlijk helemaal niets op. Ook al zou het dan iets inlopen op RKC. Excelsior voetbalt ook in de tweede helft toch iets makkelijker dan de ploeg uit Arnhem. Goudmijn nu met een hard schot in de korte hoek, maar Room ranselt de bal eruit. Het blijft oppassen. De spanning is enorm.
Melle Meulensteen
Melle Meulensteen © Orange Pictures
13:20

Gelijkmaker!

Paxten Aaronson scoort de 1-1, nog altijd in het begin van de tweede helft. Hij krijgt de bal met een gelukje via het been van Zagre na een voorzet van Arcus. De Amerikaan kan van dichtbij simpel afmaken en zo is er weer evenwicht hier in Rotterdam.
Paxten Aaronson maakt de belangrijke 1-1 namens Vitesse
Paxten Aaronson maakt de belangrijke 1-1 namens Vitesse © Orange Pictures