liveblog | 24 februari

Slordig De Graafschap komt goed weg en verstevigt plek in top vijf

De Graafschap heeft vrijdagavond weer eens gewonnen. FC Den Bosch verprutste de mooiste kansen, maar moest toezien dat de thuisploeg wel twee keer scoorde. Jeffrey Fortes voor rust en invaller Mimoun Mahi in de tweede helft waren namens De Graafschap de doelpuntenmakers. De ploeg van trainer Vreman hield in de zwakke eerste helft open huis en mocht van geluk spreken dat de Brabanders niet scoorden. Na rust gaf De Graafschap nauwelijks meer iets weg. Na drie duels zonder zege pakten de Doetinchemmers de volle buit en wordt de positie in de top vijf verstevigd. De play-offs komen steeds dichterbij.
Laatst bijgewerkt: 24 februari, 21:40 uur
21:40

Steviger in top vijf

Het ging er vooral om dat De Graafschap weer eens zou winnen. Misschien is het een wedstrijd om snel te vergeten, want goed was het zeker niet. Het bier bij de fans zal er straks echter niets minder om smaken.
Na drie potjes zonder zege is dit namelijk wel welkom voor de Superboeren. Handhaving in de top vijf is het gevolg. Veel andere uitslagen zijn ook gunstig. Maar om te promoveren in mei zal het spel wel stukken beter moeten bij De Graafschap dan vanavond.
21:35

Haen voor Seuntjens

Nog een dubbele wissel terwijl de klok richting de 80 minuten gaat. Devin Haen, ontevreden met zijn reserverol natuurlijk, mag nog even meedoen. Ralf Seuntens gaat naar de kant. Hij was vrij onzichtbaar vanavond. Ook Blnd Hassan komt er nog in bij De Graafschap.
Mahi valt overigens goed in.
Dubbele wissel, diep in de tweede helft met onder meer Devin Haen
Dubbele wissel, diep in de tweede helft met onder meer Devin Haen © Omroep Gelderland
21:32

Mahi doet het

De invaller, koud in het veld, scoort bij de tweede paal door hard binnen te rammen. De voorzet van de rechterkant is van Fortes. De Graafschap lijkt de buit wel binnen te hebben. Zo gevaarlijk als voor rust zijn de Bosschenaren namelijk niet meer in de tweede helft.
Mimoun Mahi scoort de 2-0 tegen FC Den Bosch (met nummer tien)
Mimoun Mahi scoort de 2-0 tegen FC Den Bosch (met nummer tien) © Orange Pictures
21:30

Twee nieuwe namen

Flakus Bosilj wordt diep gestuurd, kan schieten vanuit een redelijke positie in de zestien maar legt de bal terug. Geen beste keuze. De sloveen is erin gekomen net als Mimoun Mahi. Giovanni Büttner en Simon Colyn zijn er door Vreman af gehaald.
21:25

Ted van de Pavert

Ted van de Pavert (zonder club) zit op de tribune. Hij geldt als een clubicoon van De Graafschap. Maar tijdens deze wedstrijd heeft de voormalige stoere verdediger bijna meer oog voor wat er op de tribunes gebeurt dan op het veld. Zo matig is het vanavond..
Ted van de Pavert is er ook bij
Ted van de Pavert is er ook bij © Omroep Gelderland
21:15

Er lukt weinig

De Graafschap wil echt wel, maar er gaat niet zo veel goed vanavond voor het trouwe publiek. Meer dan tienduizend mensen weer! Den Bosch is stug en De Graafschap heeft niet de vorm en het vernuft om er makkelijk en soepel doorheen te spelen. Het is hard werken en hopen dat de bal een keer goed valt.
In het eerste kwartier is nog niets noemenswaardigs gebeurd.