liveblog | 21 februari

Reinderink blijft leider in Rwanda • DVO stunt niet tegen kampioen

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Pepijn Reinderink blijft de leider in de Ronde van Rwanda. En DVO weet niet te stunten tegen de landskampioen.
Laatst bijgewerkt: 21 februari, 13:50 uur
13:50

Reinderink blijft leider in Rwanda

Wielrenner Pepijn Reinderink uit Ruurlo blijft het algemeen klassement van de Ronde van Rwanda aanvoeren.
De 21-jarige renner van Soudal Quick-Step eindigde als vijfde in de vierde etappe. Hij finishte in dezelfde tijd als William Junior Lecerf, zijn Belgische ploeggenoot die de rit over 93 kilometer van Karongi naar Rubavu won.
De Ronde van Rwanda duurt tot en met zondag.
09:25

Reinderink nieuwe leider in Rwanda

Pepijn Reinderink heeft de leiderstrui veroverd in de Ronde van Rwanda. De 21-jarige wielrenner uit Ruurlo werd derde in de derde etappe, achter de Colombiaanse ritwinnaar Jhonatan Restrepo en de Brit Joseph Blackmore. Hij neemt de leiderstrui over van de Israëliër Itamar Einhorn.
Reinderink werd vorig jaar Nederlands beloftekampioen. Hij promoveerde dit seizoen vanuit de opleidingsploeg naar het WorldTour-team van Soudal Quick-Step.
De Ronde van Rwanda duurt tot en met zondag.
Pepijn Reinderink wordt gehuldigd als leider van de Ronde van Rwanda.
Pepijn Reinderink wordt gehuldigd als leider van de Ronde van Rwanda. © Instagram
09:00

DVO weet niet te stunten tegen PKC

De korfballers van DVO waren dinsdagavond in een herhaling van de laatste zaalfinale weer niet opgewassen tegen PKC. Op bezoek in Papendrecht verloren de Bennekommers met 24-20 van de landskampioen.
In de eerste helft wisten beide teams vaak de korf te vinden, wat resulteerde in een ruststand van 16-12. Na de rust ging het een stuk stroever. DVO wist op enig moment de achterstand nog te verkleinen tot twee treffers, maar kwam niet dichterbij.
"Vierentwintig goals tegen bij PKC is netjes, maar we scoren gewoon te weinig", zei aanvoerder Koen van Roekel na afloop. "Terwijl we wel de kansen hadden. Normaliter, met hetzelfde aantal kansen, winnen wij."
Door de nederlaag staat de Bennekomse club op de vierde plaats in de Korfbal League, goed voor plaatsing voor de play-offs. Komende zaterdag neemt DVO het op tegen koploper LDODK.
DVO was dinsdag een maatje te klein voor PKC.
DVO was dinsdag een maatje te klein voor PKC. © ANP
08:30

Vijf Arnhemmers naar WK indooratletiek

Vijf Arnhemse atleten doen mee aan de WK indoor in Glasgow, van 1 tot en met 3 maart. Blikvanger is Femke Bol, die zondag bij de NK indoor in Apeldoorn haar wereldrecord op de 400 meter aanscherpte tot 49,24 seconden. Zij is de topfavoriete voor het goud op dat nummer.
Lieke Klaver is ook kandidate voor een medaille. Zij liep op de NK indoor in het kielzog van Bol naar een tijd van 50,10 en is daarmee op dit moment de op een na snelste vrouw van de wereld op de 400 meter. Nadine Visser hoort tot de favorieten op de 60 meter horden.
Bij de mannen komen Tony van Diepen en Terrence Agard uit op de 4x400 meter. Bij de vrouwen komen Bol en Klaver ook op die estafette in actie.
Femke Bol viert haar wereldrecord.
Femke Bol viert haar wereldrecord. © Omroep Gelderland