liveblog | 13 februari

Nuytinck loopt blessure op • Mattsson scoort meteen

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Trainer Dirk Sparidans blijft langer bij volleybalclub Orion. En Bram Nuytinck van NEC is geblesseerd geraakt.
Laatst bijgewerkt: 13 februari, 23:00 uur
23:00

Bijzonder debuut Mattsson

De eerste wedstrijd van Magnus Mattsson voor FC Kopenhagen is een hele bijzondere geworden. In de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City zorgde de Deen voor de gelijkmaker. Uiteindelijk won Manchester City met 3-1 in Kopenhagen. Magnus Mattsson werd eind januari door NEC voor ongeveer vijf miljoen euro verkocht aan FC Kopenhagen. Voor de Nijmeegse club scoorde hij dit seizoen elf doelpunten.
Magnus Mattsson in zijn tijd bij NEC
Magnus Mattsson in zijn tijd bij NEC © Omroep Gelderland
12:08

Nuytinck valt uit op training

Bram Nuytinck in actie tegen FC Twente.
Bram Nuytinck in actie tegen FC Twente. © Orange Pictures
NEC-verdediger Bram Nuytinck is dinsdag uitgestapt op de training van zijn club. Naar het lijkt heeft Nuytinck een liesblessure opgelopen, maar de ernst van de kwetsuur is nog onduidelijk. NEC speelt aanstaande zondag de uitwedstrijd tegen Ajax.
Nuytinck deed dit seizoen vooralsnog mee in 20 van de 21 competitiewedstrijden van NEC. Hij ontbrak in september tegen PSV vanwege een knieblessure.
11:35

Trainer Sparidans langer bij Orion

Volleybalclub Orion uit Doetinchem heeft het contract met trainer Dirk Sparidans voor onbepaalde tijd verlengd. Wel volgt elk jaar een evaluatie.
De 34-jarige oud-international is nu bezig aan zijn derde seizoen als trainer van Orion. Het is zijn eerste fulltime klus als trainer/coach.
Orion wil een voorname rol spelen in de Nederlandse competitie, maar ook in de nieuw te vormen Conference met België en in de Europacup.
Dirk Sparidans.
Dirk Sparidans. © Orange Pictures
11:00

Waterpolosters uitgeschakeld

De waterpolovrouwen zijn gestrand op het WK in Doha. Met onder meer de Gelderse speelsters Vivian Sevenich, Simone van de Kraats en keepster Laura Aarts werd Oranje in de kwarfinales tegen Hongarije uitgeschakeld. Nederland verdedigde in Doha de titel maar is die dus nu kwijt. Pas na penalties verloren de waterpolosters de spannende kwartfinale. Voor de Spelen in Parijs is de ploeg al geplaatst.
Simone van de Kraats uit Barneveld in actie tegen Hongarije.
Simone van de Kraats uit Barneveld in actie tegen Hongarije. © Orange Pictures
10:30

800 NEC-fans welkom in GelreDome

NEC mag 800 supporters meenemen voor de Gelderse derby op 7 april in GelreDome tegen Vitesse.
Vorig jaar mocht NEC onder de eigen aanhang 400 uitkaarten voor de derby in Arnhem verdelen, maar dat vonden de Nijmeegse supporters te weinig. Daarom besloot de aanhang het uitvak leeg te laten.
Omdat de afgelopen twee krakers in Nijmegen, waarbij 500 supporters waren toegestaan, zonder incidenten zijn verlopen, hebben de gemeente en de politie besloten het aantal op te krikken.