Sport

NEC-trainer: 'Bekerloting biedt perspectief, maar waken voor verrassing'

Rogier Meijer
Rogier Meijer © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC-trainer Rogier Meijer is tevreden over de bekerloting. Zijn ploeg neemt het in de halve finales op tegen Cambuur.
"Toen ik zag dat Feyenoord eruit kwam als eerste balletje, was ik blij dat wij niet daarna kwamen. Feyenoord uit was de loting die we absoluut niet wilden. Dan is Cambuur wel een loting met perspectief, al hadden we ze natuurlijk liever thuis gehad."

Fanatiek publiek

"Cambuur-NEC is een mooi affiche. Maar geen reden tot polonaise, want er zijn al veel verrassingen geweest in dit bekertoernooi. En je zag aan Vitesse hoe lastig het daar kan zijn. Het is hun laatste bekerwedstrijd in dit stadion met dat fanatieke publiek. En het zal heel anders zijn dan een competitiewedstrijd tegen VVV."

Henk de Jong

Meijer heeft Cambuur goed gevolgd dit seizoen. "Ik kijk bijna alles van de eerste divisie en zeker wedstrijden die live worden uitgezonden. Cambuur volg ik zeker, ook omdat ik Henk de Jong nog ken van De Graafschap. Het is een prima ploeg die voorin veel kwaliteit heeft en makkelijk doelpunten maakt."

Finale heel dichtbij

NEC geldt als de favoriet. "We zullen het moeten laten zien. De finale komt nu heel dichtbij. En dat is iets wat je in je carrière niet heel vaak mee kunt maken en ook als club zijnde. Natuurlijk zijn de twee komende competitiewedstrijden heel belangrijk, maar ik begrijp dat er meer aandacht is voor de beker. Hoe vaak gebeurt dit nou?"