liveblog | 11 februari

Waterpolosters uitgeschakeld op WK • blessure Laura Smulders

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. De waterpolosters, met flinke Gelderse inbreng, zijn uitgeschakeld op het WK. En NEC mag 800 supporters meenemen naar het uitduel tegen Vitesse.
Laatst bijgewerkt: 11 februari, 19:30 uur
zondag 11 februari
19:30

Waterpolosters uitgeschakeld

De waterpolovrouwen zijn gestrand op het WK in Doha. Met onder meer de Gelderse speelsters Vivian Sevenich, Simone van de Kraats en keepster Laura Aarts werd Oranje in de kwarfinales tegen Hongarije uitgeschakeld. Nederland verdedigde in Doha de titel maar is die dus nu kwijt. Pas na penalties verloren de waterpolosters de spannende kwartfinale. Voor de Spelen in Parijs is de ploeg al geplaatst.
Simone van de Kraats uit Barneveld in actie tegen Hongarije.
Simone van de Kraats uit Barneveld in actie tegen Hongarije. © Orange Pictures
19:00

800 NEC-fans welkom in GelreDome

NEC mag 800 supporters meenemen voor de Gelderse derby op 7 april in GelreDome tegen Vitesse.
Vorig jaar mocht NEC onder de eigen aanhang 400 uitkaarten voor de derby in Arnhem verdelen, maar dat vonden de Nijmeegse supporters te weinig. Daarom besloot de aanhang het uitvak leeg te laten.
Omdat de afgelopen twee krakers in Nijmegen, waarbij 500 supporters waren toegestaan, zonder incidenten zijn verlopen, hebben de gemeente en de politie besloten het aantal op te krikken.
18:45

Blessure voor Laura Smulders

Laura Smulders is bij de wereldbekerwedstrijd BMX in het Nieuw-Zeelandse Rotorua geblesseerd geraakt. Ze kwam ten val in de kwartfinales. De BMX-rijdster uit Horssen werd in het ziekenhuis behandeld en zal er voorlopig even uit liggen. Smulders werd zaterdag in de openingswedstrijd van het seizoen nog tweede.
Laura Smulders (links) met haar zus Merel
Laura Smulders (links) met haar zus Merel © Instagram Laura Smulders
Haar doel dit jaar is succes halen op de Olympische Spelen in Parijs. Smulders won twaalf jaar geleden al brons op de Spelen in Londen. Ze was toen nog maar achttien jaar.
18:30

Orion naar de bekerfinale

De volleyballers van Orion hebben de bekerfinale bereikt. In Doetinchem werd de bekerwinnaar van vorig jaar, Lycurgus uit Groningen, met 3-1 verslagen. Orion won de eerste set met 25-23, daarna trok Lycurgus met 25-16 aan het langste eind. Daarna won Orion twee keer met 25-22.
Sterspeler Samuli Kaislasalo van Orion
Sterspeler Samuli Kaislasalo van Orion © Omroep Gelderland
In de finale is Numidia uit Maasbracht de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld in Den Bosch op maandag 1 april. Orion is de grote favoriet. In de competitie is de ploeg tot dusverre ongenaakbaar.
16:04

Luijten tweede op NK

Anne Luijten uit Arnhem is zondag tweede geworden bij het NK op de weg in Schoorl. Ze zette een tijd van 33.05' neer. De winst was voor Jacelyn Gruppen, die zes seconden sneller was. Op de 30 kilometer pakte Saskia Weinans uit Gendringen de winst. Ze noteerde een tijd van 1.56.41'.
15:55

Xandra Velzeboer wint 500 meter

Shorttrackster Xandra Velzeboer heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Dresden de 500 meter gewonnen. De regerend wereldkampioene op de 500 meter won voor Ye Wang uit China en Kamila Stormowska uit Polen. Michelle Velzeboer eindigde als vierde.
Xandra Velzeboer was als beste weg en versnelde meteen door. Na een ronde had ze een grote voorsprong en die hield ze moeiteloos vast. Wang lag op enige afstand tweede met ook een ruime marge op de andere drie shorttracksters. Daar slaagde Michelle Velzeboer er net niet in om het brons te pakken.