Sport

YouTuber uit stadion De Graafschap gezet

De Engels YouTuber Josh vlogt zijn bezoek aan De Graafschap.
De Engels YouTuber Josh vlogt zijn bezoek aan De Graafschap. © Fusion Josh
DOETINCHEM - Een Engelse YouTuber moest vrijdagavond het stadion van De Graafschap in Doetinchem verlaten. Fusion Josh wilde sfeerverslag doen van de wedstrijd met Willem II. Nog voor de wedstrijd begon, werd hij door beveiligers uit het stadion geleid.
"Helaas was het niet de ervaring die ik had verwacht", schrijft Josh op X. "De fans waren geweldig, gastvrij en vonden het leuk dat ik een video aan het maken was. Maar de club vond dat niet. Ze namen foto's van me en twee minuten later werd ik naar buiten gesleept." Josh noemt het opvallend, gezien hij zijn komst naar eigen zeggen had aangekondigd.
Inmiddels heeft de YouTuber een video gepubliceerd van de avond. Daarin is te zien hoe hij verzocht wordt het stadion te verlaten. "Geen waarschuwing, niets. Ik respecteer de regels en de situatie, maar als ik was gewaarschuwd, dan was ik nooit doorgegaan met filmen." De beveiligers noemen de komst van de YouTuber zelfs 'gevaarlijk'.
Graafschap-fans snappen er niks van. "Sorry Josh, erg teleurstellend van onze club", schrijft een fan. "Waar slaat dit op Graafschap? Wat doet 'ie verkeerd? Is dit geen gratis promotie voor jullie club voor de mensen buiten Nederland?", reageert een andere fan. Josh maakt geregeld video's over voetbalclubs uit binnen- en buitenland.

Reactie Graafschap

Volgens een woordvoerder van De Graafschap is het anders gegaan dan de YouTuber beschrijft. "Hij was zonder persaccreditatie aan het filmen in het stadion. Op grond van de huisregels is hem daarom gevraagd te stoppen met filmen en terug te keren naar de tribune. Dat wilde hij niet, waarna hij naar de uitgang begeleid is. Als hij een accreditatieverzoek had ingediend, hadden we dit kunnen voorkomen."
Toch wil De Graafschap Josh opnieuw voor een wedstrijd uitnodigen. "We hebben contact met hem. We balen van de situatie en willen hem voor een volgende keer graag uitnodigen om mét accreditatie te komen filmen", aldus de woordvoerder.
Of de YouTuber op de uitnodiging ingaat, is nog onduidelijk. Wel is zijn boodschap aan De Graafschap-fans: "Jullie zijn geweldig en ik heb alle berichten gezien. Respect naar jullie allemaal."
De wedstrijd tussen De Graafschap en Willem II eindigde trouwens in 0-2.