liveblog | 10 februari

Nieuwenhuis derde • Bol loopt weer toptijd

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Joris Nieuwenhuis is derde geworden in Middelkerke en Xandra Velzeboer werd tweede bij de wereldbeker shorttrack in Dresden.
Laatst bijgewerkt: 10 februari, 21:00 uur
21:00

Femke Bol excelleert weer

Femke Bol
Femke Bol © Omroep Gelderland
Femke Bol uit Arnhem heeft in het Franse Liévin weer een 400 meter gewonnen. Ze liep een tijd van 49,63 seconden, haar tweede tijd ooit. Vorig jaar verbeterde ze in Omnisport in Apeldoorn het wereldrecord. Lieke Klaver uit Arnhem liep ook sterk, ze kwam tot een tijd van 50,50, net boven haar persoonlijk record. Klaver werd tweede achter Bol.
15:15

Velzeboer wordt tweede

Xandra Velzeboer uit Culemborg in bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Dresden tweede geworden op de 1000 meter achter de Zuid-Koreaanse Kim Gil-Li. Bij de gemengde aflossing werd Nederland ook tweede met in de ploeg Velzeboer en ook Teun Boer uit Nijmegen.
15:10

Nieuwenhuis wordt derde

Joris Nieuwenhuis
Joris Nieuwenhuis © Omroep Gelderland
Een week na zijn zilveren medaille op het WK is Joris Nieuwenhuis uit Zelhem derde geworden in de veldrit van Middelkerke. Eli Iserbyt won en de Belg was ook de beste in het klassement om de Super Prestige, voor Nieuwenhuis. Bij de vrouwen werd Annemarie Worst uit Nunspeet vijfde.
15:00

Boogaard niet naar hoofdtoernooi

Thijs Boogaard doet niet mee aan het hoofdtoernooi van het ABN Amro Open in Rotterdam. Het grote tennistalent uit Zaltbommel verloor in de tweede kwalificatieronde in twee sets van de Fransman Hugo Gaston. De pas 15-jarige Boogaard was de jongste deelnemer ooit van het toernooi.
11:00

Laura Smulders wordt tweede

Laura Smulders uit Horssen is tweede geworden in de eerste wereldbeker BMX van dit jaar. Ze moest in het Nieuw-Zeelandse Rotorua alleen de Australische Sakabikara voor zich dulden. Haar zus Merel werd vijfde. Judy Baauw uit Zoelmond eindigde als achtste.
Merel (rechts) en Laura Smulders
Merel (rechts) en Laura Smulders © Omroep Gelderland
Laura en Merel Smulders liggen op dit moment op koers om naar de Olympische Spelen te mogen. Baauw strijdt met onder meer Manon Veenstra om het derde ticket.
07:40

Cillessen stopt eindelijk strafschop

Jasper Cillessen was even euforisch, omdat hij voor het eerst in zijn lange carrière een strafschop stopte. Maar de VAR greep in de de strafschop moest worden overgenomen en ging er vervolgens wel in. "Ik zat er lekker bij. Maar helaas bleek dat Calvin Verdonk te vroeg was ingelopen. Dat deden de spelers van RKC ook, maar de regel is helaas zo en dat zit het mij niet mee."
Jasper Cillessen  stopt een strafschop
Jasper Cillessen stopt een strafschop © Omroep Gelderland
"Ik ben benieuwd wat er was gebeurd als het 1-0 was gebleven. Maar laten we hopen dat de volgende op een nog mooier moment zou zijn. We verliezen hier nu en zo gaan we heel vervelend de week uit, met een redelijke domper. En nu carnaval, ik ontkom er niet aan, want in Groesbeek komt het voor de deur langs."
NEC weet weer wat verliezen is