liveblog | 7 februari

Schorsing Overmars definitief • Vitesse kent 'dreigende veldbestormers'

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Marc Overmars is definitief tot november geschorst en mag tot die tijd geen functie in het voetbal bekleden. En Vitesse heeft de fans die zich tegen Feyenoord misdroegen "volledig in beeld".
Laatst bijgewerkt: 7 februari, 14:00 uur
14:00

Schorsing Marc Overmars definitief

Het beroep van Marc Overmars tegen zijn wereldwijde schorsing is afgewezen door wereldvoetbalbond FIFA. De Epenaar mag tot november geen enkele functie bekleden in het voetbal.
Overmars werd in november voor twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, geschorst door het Instituut Sportrechtspraak. Aanleiding waren de seksueel getinte berichten die hij als Ajax-directeur had gestuurd aan personeelsleden.
FIFA nam die schorsing in januari over.
Marc Overmars.
Marc Overmars. © IMAGO/Stopper / Eibner-Pressefoto
11:00

Vitesse kent 'dreigende veldbestormers

Vitesse heeft de fans die zich op 21 januari in het thuisduel met Feyenoord misdroegen "volledig in beeld". Dat zegt een woordvoerder over de groep van zo'n twintig aanhangers van de club die vanaf de tribunes langs het veld opstoomden richting dug-outs.
"We kennen de groep met naam en toenaam en gaan nu met de KNVB in gesprek over welke straffen er worden uitgedeeld", aldus de woordvoerder. Daarnaast paste de club inmiddels het systeem van de kaartverkoop aan omdat was gebleken dat veel Feyenoordfans kaarten hadden voor vakken die voor Arnhemse fans zijn bestemd. Seizoenkaarthouders van Vitesse kunnen de komende maanden nog maar één ticket bestellen voor duels met een verhoogd risico.
De fans die nu in beeld zijn riskeren een landelijk stadionverbod voor vijf jaar en een boete van 450
euro.
Politie treedt op na de wedstrijd Vitesse-Feyenoord.
Politie treedt op na de wedstrijd Vitesse-Feyenoord. © Persbureau Heitink
07:30

De reeks van NEC wordt steeds fraaier

NEC is na de 3-0 bekerzege op ADO Den Haag inmiddels al tien wedstrijden ongeslagen. Acht van die wedstrijden werden gewonnen. Daar zaten drie bekerduels bij. In de competitie is NEC zeven duels zonder nederlaag. De laatste verliespartij was begin december thuis tegen Ajax (1-2).
De 1-0 wordt gevierd
De 1-0 wordt gevierd © Omroep Gelderland
07:20

Vitesse mist vijf middenvelders tegen Cambuur

Vitesse is lang niet op sterkte voor de bekerwedstrijd van vanavond uit tegen Cambuur. De Arnhemmers missen maar liefst vijf middenvelders. Davy Pröpper heeft een terugslag, nadat hij vorige week in de rust uitviel tegen PEC Zwolle. Marco van Ginkel, Melle Meulensteen en Mathijs Tielemans liepen de afgelopen wedstrijden hoofdblessures op en kunnen nog niet spelen. En de nieuwe Amerikaan Paxten Aaronson is nog niet speelgerechtigd.
Het betekent dat Toni Domgjoni, Kacper Kozlowski en Enzo Cornelisse het middenveld vormen vanavond in Leeuwarden. Markus Schubert staat onder de lat. Hij is de vaste bekerkeeper bij Vitesse.
Markus Schubert keept in de beker bij Vitesse
Markus Schubert keept in de beker bij Vitesse © Omroep Gelderland
07:15

Nuytinck geniet van bekersucces NEC

NEC zit in de halve finales van de beker en daar geniet aanvoerder Bram Nuytinck met volle teugen van. "Dit zijn speciale avonden. De beker is heel anders dan de competitie. We zitten in een fase dat we lekker draaien met het team. Dan wil je juist dit soort wedstrijden tot een goed einde brengen. Dat hebben we gedaan en dat is een lekker gevoel. Nu willen we ook naar de finale, dat is het ultieme doel als je het bekertoernooi start."
NEC begon overweldigend tegen ADO. "Het begin was goed. Daarna was het spel iets langzamer dan normaal gesproken, met iets minder energie. Maar we hadden wel de controle. De tweede helft kwamen we even onder een beetje onder druk, maar dan pakken we het goed op en maken we 2-0 en 3-0. Dan weet je dat het klaar is en dan zie je het sfeertje in het stadion. Hier ben ik voor teruggekomen."
Bram Nuytinck viert het bekersucces van NEC
Bram Nuytinck viert het bekersucces van NEC © Broer van den Boom
Nuytinck bemerkt veel verandering bij NEC ten opzichte van zijn eerste periode in Nijmegen. "Ik wil zo graag mooie dingen bereiken met NEC. Het is echt omgeslagen hoe we als club zijn nu. Dat is echt een gigantisch verschil met tien, twaalf jaar geleden. Ook hoe de supporters nu achter ons staan. Dat is echt lekker terugkomen."
NEC bij de laatste vier in de beker