liveblog | 6 februari

Wildcard voor tennistalent Boogaard • Visser en Klaver winnen

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Tennistalent Thijs Boogaard krijgt wildcard voor kwalificaties Ahoy. En Robin Roefs is weer de bekerkeeper van NEC.
Laatst bijgewerkt: 6 februari, 18:30 uur
dinsdag 6 februari
18:30

Lieke Klaver wint weer

Lieke Klaver is in topvorm dit indoorseizoen. De atlete uit Arnhem won in het Poolse Torun de 400 meter in een tijd van 50,57 seconden.
Lieke Klaver
Lieke Klaver © Omroep Gelderland
Nadine Visser uit Arnhem was de beste in de series op de 60 meter horden in een tijd van 7,89 seconden. En even later won ze ook de finale in 7,80.
Tony van Diepen uit Arnhem liep de 800 meter en kwam tot een tijd van 1.46,98 en werd vierde.
17:00

Wildcard voor tennistalent Boogaard

Tennistalent Thijs Boogaard uit Geldermalsen komt komend weekend in actie tijdens de kwalificaties van het ABN AMRO Open in Rotterdam. De 15-jarige Boogaard heeft een wildcard ontvangen van toernooidirecteur Richard Krajicek.
De tiener staat bekend als een van de grootste talenten van Nederland. Hij doet al enige tijd mee aan de grandslamtoernooien voor junioren tot en met 18 jaar. Boogaard bezet de 57e plek bij de junioren. Bij de senioren is hij de mondiale nummer 1681.
Thijs Boogaard.
Thijs Boogaard. © IMAGO/Virginie Bouye
15:30

Jeugdtrainer weggestuurd bij Vitesse

Vitesse heeft trainer Patrick Ax op non-actief gesteld. De voormalig voetballer van onder meer Vitesse, De Graafschap en NEC zou zich tegenover een speler van de Academie hebben misdragen. Hij zou zelfs met een voorwerp naar de jongen hebben gegooid. De club vindt het gedrag ontoelaatbaar.
15:25

Robin Roefs weer bekerkeeper NEC

Robin Roefs staat dinsdagavond weer in het doel van NEC tijdens de bekerkwartfinale tegen ADO Den Haag. "Dat is de afspraak", legt trainer Rogier Meijer uit. "Robin heeft het de vorige keer goed gedaan, dus we hebben geen enkele reden om dat te veranderen."
Robin Roefs keept weer in de beker.
Robin Roefs keept weer in de beker. © Omroep Gelderland
Verder verandert Meijer niets aan de basisopstelling vergeleken met het gewonnen thuisduel tegen Heracles Almelo. Lasse Schöne trainde maandag tijdens de laatste training apart. Hij is er niet bij tegen ADO Den Haag.
NEC heeft bekerambities
13:10

Van Ginkel mist bekerduel

De tegenslag bij Vitesse houdt niet op. Na het (waarschijnlijk lang) wegvallen van Davy Pröpper zit nu ook Marco van Ginkel weer in de lappenmand. Hij viel uit tegen Go Ahead en deed dinsdag een klein deel van de training mee. Woensdag speelt Vitesse voor de beker uit bij Cambuur Leeuwarden.
"Marco zit niet bij de selectie", was trainer Edward Sturing duidelijk. "Hij heeft een behoorlijk klap gehad. Ook Tielemans, Meulensteen en Pröpper zijn er niet bij. We missen dus heel veel middenvelders."
Marco van Ginkel moest eraf met een hoofdblessure
Marco van Ginkel moest eraf met een hoofdblessure © Omroep Gelderland
Sturing weet dat Vitesse de halve finales binnen handbereik heeft tegen de nummer acht van de eerste divisie. "Prettig om na zondag snel weer een wedstrijd te mogen spelen. Ik ben er blij mee. En je kunt beter lekker voetballen dan trainen. We kunnen naar de halve finales! Dus er is wel iets om voor te spelen en dat heb ik de groep ook nadrukkelijk aangegeven."
"Je zit twee wedstrijden van de finale af terwijl je onderaan staat in de eredivisie", schetst Sturing de toch wel bizarrer situatie. "Daarnaast hebben we ook wel weer eens een goed resultaat nodig natuurlijk."
Marcus Schubert verdedigt weer het doel, zoals dat vooraf is bepaald. "Ook al zouden we de finale halen, dan nog keept Schubert. Zo hebben we dat afgesproken", aldus Sturing.
12:50

Rutger ten Velde naar Frisch Auf! Göppingen

Handballer Rutger ten Velde speelt vanaf komend seizoen bij Bundesligaclub Frisch Auf! Göppingen. De Arnhemmer komt nu nog uit voor TuS N-Lübbeke, dat in de Tweede Bundesliga uitkomt. In Göppingen tekent hij een tweejarig contract.
De 26-jarige international speelde zich mede in de kijker door een sterk EK, waar hij in zeven wedstrijden 45 keer scoorde. En bij Lübbeke behoort hij tot de sterkhouders. Zo scoorde hij dit seizoen al 50 treffers voor zijn club.
"We zijn blij dat we Rutger ten Velde hebben gecontracteerd, een zeer opkomende linksbuiten", stelt sportief directeur Christian Schöne van Göppingen. "Hij heeft zich de afgelopen jaren zeer goed ontwikkeld en we zijn ervan overtuigd dat hij goed in ons team zal passen."
Ten Velde kijkt uit naar zijn overstap: "Ik zal alles geven om ervoor te zorgen dat we onze doelen met het team bereiken en ik wil heel graag voor deze traditionele club spelen met de geweldige fans in de Bundesliga.”
Rutger ten Velde in actie op het EK.
Rutger ten Velde in actie op het EK. © IMAGO/Marco Wolf