liveblog | 4 februari

Joris Nieuwenhuis pakt zilver • Van Es wint in Apeldoorn

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Joris Nieuwenhuis heeft zilver gepakt op het WK Veldrijden in Tabor.
Laatst bijgewerkt: 4 februari, 16:30 uur
zondag 4 februari
16:30

Van Es wint in Apeldoorn

Diane van Es heeft voor de derde keer de Acht van Apeldoorn gewonnen bij de Midwintermarathon. De atlete uit Arnhem liep een parcoursrecord van 24 minuten en 24 seconden. Daarmee verbeterde ze haar eigen toptijd van vorig jaar met 20 seconden. Bij haar debuut in 2020 was Van Es ook al de snelste. Het was haar eerste wedstrijd dit jaar.
Diane van Es
Diane van Es © Omroep Gelderland
Ilse van de Wijgert uit Nijmegen won de Asselronde van 25 kilometer. Op de tien Engelse mijlen werd Dennis Licht uit Apeldoorn derde.
15:45

Nieuwenhuis pakt zilver op WK

Joris Nieuwenhuis heeft zilver gepakt op het WK Veldrijden. In de modder van het Tsjechische Tabor moest hij alleen de ongenaakbare Mathieu van der Poel voor zich laten gaan. De 27-jarige Zelhemmer werd voor de tweede plek nog even belaagd door de Belg Michael Vanthourenhout, maar die had uiteindelijk een halve minuut achterstand.
Joris Nieuwenhuis pakte zilver
Joris Nieuwenhuis pakte zilver © BSR Agency
Voor Nieuwenhuis is het zijn eerste medaille bij een WK voor senioren. In 2017 werd de Achterhoeker al wel eens wereldkampioen bij de junioren.
11:35

Sfeeractie van supporters Vitesse

De aanhang van Vitesse heeft zondagochtend een sfeeractie ondernomen. Op de brug bij het GelreDome staan de supporters met fakkels, vlaggen een spandoek om de spelers te steunen.
Op het spandoek staat de tekst: 'Nu moet het gebeuren. Met bloed aan de kop het veld af. #OpDeBresVeurVites'.
De supporters gaan 'Op de Bres'.
De supporters gaan 'Op de Bres'. © Persbureau Heitink
10:30

Jubilerende blindentribune

Bij de wedstrijd NEC-Heracles werd stilgestaan bij het tienjarig jubileum van de blindentribune. "Het is geweldig", zegt de blinde NEC-fan Rens van Dijk. "Iemand vertelt wat er gebeurt, dat helpt enorm. Het zou anders niet mogelijk zijn om het voetbal te volgen."
De blinde supporters genieten mee van het succes van NEC
09:00

NEC zet sterke reeks neer

NEC is bezig aan een ijzersterke serie. De Nijmegenaren zijn inclusief de beker nu al negen wedstrijden op rij ongeslagen. En zeven van die wedstrijden werden ook gewonnen.
NEC zet een fraaie serie neer
NEC zet een fraaie serie neer © Broer van den Boom
Alleen uit tegen Feyenoord en Go Ahead werd gelijksgespeeld. NEC is in de competitie inmiddels al zeven keer ongeslagen. Dat lukte vorig seizoen acht keer, alleen waren het toen zeven gelijke spelen.
07:45

Vitesse wacht weer cruciale wedstrijd

Vitesse neemt het vanmiddag in GelreDome op tegen Go Ahead. De hekkensluiter kan bij winst de laatste plaats verlaten en in punten gelijk komen met de nummer zestien RKC. En het gat op de nummer vijftien Heracles wordt dan verkleind tot vier punten. En die ploeg is volgende week zaterdag de tegenstander.
De vorm in de competitie geeft weinig reden tot vertrouwen. In de laatste vier wedstrijden haalde Vitesse maar één punt en werd slechts één keer gescoord. In Deventer ging het dit seizoen faliekant mis met Vitesse. De score liep toen op tot 5-1.
Uit tegen Go Ahead werd Vitesse ingemaakt
Uit tegen Go Ahead werd Vitesse ingemaakt © Omroep Gelderland