liveblog | 3 februari

Femke Bol start sterk aan atletiekseizoen • Meijer tevreden na transferwindow

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Bij De Graafschap overheerst het gevoel dat er niet alles is uitgehaald tegen NAC en NEC-trainer Rogier Meijer is blij met zijn nieuwe aanwinsten.
Laatst bijgewerkt: 3 februari, 19:39 uur
zaterdag 3 februari
19:39

Bol verbetert Nederlands record op 200 meter

Een uur na haar sterke 400 meter (zie onder) heeft Femke Bol het Nederlands record op de 200 meter indoor verbeterd. Met 22,64 was de Arnhemse atlete 0,23 sneller dan vorig jaar. In 2022 en 2023 verbeterde ze in Metz ook al het Nederlandse toptijd op de 200 meter.
17:33

Bol opent atletiekseizoen met sterke tijd

Femke Bol is haar atletiekseizoen begonnen met een razendsnelle 400 meter bij de indoorwedstrijden in Metz. De Arnhemse atlete won in de beste seizoenstijd van 49,69 en was daarmee veel sneller dan de concurrentie.
Bol bleef zaterdag 0,43 boven het wereldrecord (49,26) dat ze vorig jaar liep op de NK in het Omnisport van Apeldoorn. Ze won voor Andrea Miklos uit Roemenië, die tot 51,41 kwam. Lieke Klaver won de B-finale in 51,33, dat was de tweede tijd in Metz. Klaver liep eerder deze week in Ostrava met 50,54 seconden de tot dan toe snelste 400 meter van dit seizoen.
De 23-jarige Bol heeft haar zinnen deze winter gezet op de wereldtitel op de 400 meter bij de WK indoor in Glasgow (1-3 maart). Twee jaar geleden won ze zilver op de WK indoor in Belgrado.
10:00

Vitesse heeft NEC nodig

Vitesse staat er als hekkensluiter heel slecht voor. De Arnhemse ploeg haalde de laatste vier wedstrijden slechts één punt en scoorde ook maar één keer. Dat biedt weinig perspectief. Als Vitesse nog wil ontsnappen aan degradatie, zal er snel succes moeten worden gehaald. Steeds meer concurrenten lopen verder uit. Zo won Almere City gisteravond en staat die ploeg al elf punten voor op Vitesse.
Vitesse staat zeven punten achter een veilige plek
Vitesse staat zeven punten achter een veilige plek
Het gat met de veilige vijftiende plaats is zeven punten. Daar staat Heracles, vanavond de tegenstander van NEC. Als de aartsrivaal wint en Vitesse morgen zelf drie punten pakt thuis tegen Go Ahead, kan de achterstand volgende week worden teruggebracht naar één punt. Want dan speelt Vitesse in Almelo tegen Heracles.
09:30

Sylla Sow eindelijk NEC'er

Sylla Sow is heel blij met NEC.
Sylla Sow is heel blij met NEC. © Omroep Gelderland
Hij droomde als kleine jongen al van voetballen in De Goffert. Vanvond komt de droom van Sylla Sow dan eindelijk uit. "Ik wilde dat altijd als jonge jongen, spelen in het eerste elftal. Het is nog onwerkelijk. Ik heb mezelf even de tijd gegeven om dit te laten bezinken. Dat ik nu deze kleren aan mag doen, is heel bijzonder."
08:00

Terugslag bij Pröpper

Davy Pröpper had de verlosser van Vitesse moeten worden, maar de middenvelder heeft weer een terugslag na zijn kruisbandblessure.
Davy Pröpper bij zijn rentree.
Davy Pröpper bij zijn rentree. © Omroep Gelderland
"Hij is hier zelf ook doodziek van", weet trainer Edward Sturing. "Natuurlijk hoop je op hem. Hij heeft extra kwaliteiten. Maar in de rust in Zwolle zei hij al dat het niet meer ging. Hij heeft niets kunnen doen deze week. Het is niet goed, helaas."
07:00

Meijer tevreden na transferwindow

Hij wist dat de verkoop van Magnus Mattsson onvermijdelijk was, maar toch is trainer Rogier Meijer tevreden over de transferwindow van NEC. "We zijn tevreden dat we Sylla Sow binnen hebben kunnen halen en Tjaronn Chery hadden we al gehaald. Jammer dat Magnus is vertrokken, maar sommige dingen kun je niet weigeren."
De komst van Sylla Sow was nodig, want met Koki Ogawa had NEC nog maar één echte spits in de selectie. "Dat is een proces dat langer aan de gang is. We hebben eerst afgewacht hoe het zou gaan met Bas Dost. Uiteindelijk is Sylla voor ons een uitstekende speler. Hij kent de club en de competitie en wil graag voor ons spelen. En hij heeft iets andere kwaliteiten dan Koki, dus dat is mooi."
NEC-trainer Rogier Meijer
NEC-trainer Rogier Meijer © Omroep Gelderland