Sport

Rentree bij NEC ultieme droom voor Nijmegenaar Sow: 'Onwerkelijk'

Sylla Sow bij NEC.
Sylla Sow bij NEC. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Hij droomde als kleine jongen al van voetballen in De Goffert. Maar als jeugdspeler bij NEC kreeg Sylla Sow nooit een echte kans. Vanavond komt zijn droom dan eindelijk uit.
Sylla Sow en Patrick Joosten waren tien jaar geleden de kroonjuwelen van de jeugdopleiding van NEC. Andere clubs loerden op het talentvolle duo. Maar beide spelers droomden van een debuut in De Goffert. "Dat wilde ik altijd als jonge jongen, spelen in het eerste elftal. Maar in die tijd kregen eigen spelers niet veel kansen."

Man met telefoon

"Ik werd toen op kantoor geroepen bij iemand, ik weet niet meer wie die man destijds was. Hij zat nog aan de telefoon en zei dat hij mij een contract aan wilde bieden. Ik zat daar één minuut. Hij zat nog steeds aan de telefoon en zei dat ik weer kon gaan. Ik was nog heel jong, maar dacht dat dit niet de manier was waarop het moest gaan."
Na dat contact met de toenmalige directeur Bart van Ingen koos Sow samen met Joosten voor FC Utrecht. "Zij kwamen met een plan, met verbeterpunten. Heel duidelijk richting de toekomst. Een hele andere benadering: ik had het idee dat er daar meer met mij zou worden gewerkt."

Supersub

Sow speelde vooral voor Jong Utrecht en via RKC en Sheffield Wednesday kwam hij bij Go Ahead terecht. Daar maakte de Nijmeegse spits vooral furore als supersub. Hij maakte al zijn vijf doelpunten dit seizoen als invaller.
"Ik kreeg uiteindelijk een basisplek, maar omdat ik een aflopend contract had, kozen ze toch weer voor andere jongens met langdurige contracten. Dus dat was het alweer voor mijn basisplaats."
Sylla Sow is heel blij met NEC.
Sylla Sow is heel blij met NEC. © Omroep Gelderland
En dus kwam NEC als geroepen. "Het is nog onwerkelijk. Ik heb mezelf even de tijd gegeven om dit te laten bezinken. Want dit was altijd mijn droom. Dat ik nu deze kleren aan mag doen, is heel bijzonder. Ik heb altijd de eigenwijsheid en bewijsdrang gehad om hier ooit te willen slagen. Hoe mooi is het om nu in te stappen, terwijl het team zo lekker draait? Er is genoeg om voor te spelen."

Ambitie en honger

Want NEC ligt op schema voor de play-offs en kan heel ver komen in de KNVB-beker. "Ik proef hier echt de ambitie en honger om na een paar mindere jaren in de eerste divisie iets moois neer te zetten. Ik weet dat NEC-supporters altijd meer willen, het is nooit genoeg."
Sylla Sow weet al hoe het is om te scoren in De Goffert, want dat lukte de spits al met Go Ahead, uiteraard als invaller. "Ik krijg nu wellicht de kans om het voor NEC te doen. En ik wil graag in de basis spelen en hier gaat het niet om contracten, maar om te winnen en de play-offs halen. En dat doen we met de beste elf."
NEC wil goede reeks vervolg geven