liveblog | 1 februari

Vier nieuwelingen Vitesse • Manhoef naar Stoke City

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Drukte nog op de laatste dag van de transfermarkt. Mattsson weg bij NEC en Manhoef die bij Vitesse vertrekt zijn de toptransfers. In de avonduren zijn er echter nog meer wisselingen. Bij alle clubs. Vitesse sluit de rij met nog een aanvaller.
Laatst bijgewerkt: 1 februari, 22:33 uur
donderdag 1 februari
22:33

Nog een aanvaller voor Vitesse

Vitesse heeft de Algerijn Anis Hadj-Moussa nog aangetrokken. Hij komt over van Patro Eisden, de club van de beoogde eigenaar van Vitesse Coley Parry. De 21-jarige vleugelaanvaller wordt gehuurd van de Belgen. Hij staat bekend als een creatieve en snelle speler.
Na RC Lens in zijn jeugd tekende hij twee jaar geleden bij Charleroi. "Ik krijg nu een kans om in de eredivisie te voetballen. Die pak ik met beide handen aan."
Eerder haalde Vitesse al de aanvallers Adrian Mazilu, Mexx Meerdink, Paxten Aaronson. Daar staat tegenover het vertrek van topspeler Million Manhoef naar Stoke City.
22:13

Vitesse huurt middenvelder Aaronson

Vitesse huurt Paxten Aaronson tot het einde van het seizoen van Eintracht Frankfurt. De club heeft geen optie tot koop op de Amerikaanse aanvallende middenvelder, die nog tot de zomer van 2027 aan de Duitsers is verbonden.
De 20-jarige Aaronson werd begin 2023 door Eintracht Frankfurt overgenomen van Philadelphia Union en is dit seizoen veelal invaller bij de Duitsers. Hij moet bij Vitesse meer minuten gaan maken. Aaronson speelde tot dusver één interland voor de Verenigde Staten.
Eerder haalde Vitesse in deze transferperiode Mexx Meerdink (AZ) en de Roemeen Adrian Mazilu (Brighton & Hove Albion) al op huurbasis. De Arnhemmers staan momenteel laatste in de Eredivisie. Aanvaller Million Manhoef lijkt nog te gaan vertrekken naar Stoke City.
17:15

De Graafschap en NEC halen spelers

Weer twee nieuwe spelers voor de Gelderse profclubs. De Graafschap haalt een 18-jarige Zweed naar Doetinchem. Het is Jardell Kanga die overkomt van Bayer Leverskusen. De transfer is mede tot stand gekomen door Jefta Bresser die bij de Duitse club werkt. Hij heeft een lang verleden bij De Graafschap. Kanga is een aanvaller met Congolese roots.
En NEC hengelt voor volgend seizoen Sami Ouasissa binnen. De Nijmeegse club wilde hem al deze week vastleggen en dus voor de deadline van vannacht, maar dat mislukte. Roda JC wil hem nog niet kwijt, omdat de 19-jarige Ouasissa een belangrijke rol speelt in de jacht op promotie.
Million Manhoef verruilt Vitesse definitief voor Stoke City. Hij tekent voor meerdere jaren en Vitesse houdt er miljoenen euro's aan over. De Arnhemse club is nog met veel meer bezig. Daarover is een apart verhaal te lezen op onze site.
16:44

De Graafschap laat middenvelder (21) vertrekken

Hamza Bouihrouchane.
Hamza Bouihrouchane. © BSRAgency/OrangePictures
De Graafschap heeft afscheid genomen van Hamza Bouihrouchane. De 21-jarige middenvelder kwam medio 2020 binnen bij de Superboeren, maar wist vervolgens nooit echt door te breken. Hij kiest er nu voor de club te verlaten voor KFC Diest in zijn thuisland België.
Bouihrouchane kwam in totaal tot veertien wedstrijden voor De Graafschap. Technisch directeur Peter Bijvelds zegt op de clubwebsite dat Bouihrouchane op het derde niveau in België de gelegenheid krijgt meer minuten te maken. "Daar had hij bij ons veel minder zicht op. Daarom is dit voor beide partijen de beste oplossing. Wij bedanken en waarderen Hamza voor zijn jarenlange inzet voor onze club en wensen hem alle succes in Diest."
16:00

NEC gunt Mattsson zijn transfer

NEC is blij met de recordtransfer van Magnus Mattsson naar het Deense FC Kopenhagen, al heeft zijn vertrek ook een sportieve zelfkant.
"Het is een flinke aderlating dat we Magnus kwijt zijn", zegt technisch directeur Carlos Aalbers. "Bij een aanbod dat je niet kan weigeren, moet je denken aan de lange termijn van de club."
Magnus Mattsson viert één van zijn vele doelpunten
Magnus Mattsson viert één van zijn vele doelpunten © Broer van den Boom
"Magnus heeft de afgelopen dagen op mijn deur geklopt en aangegeven dat hij deze stap wilde maken. Hij kan bij Kopenhagen Champions League spelen en zijn familie komt daar vandaan. Wij wilden hem enkel laten gaan als we de hoofdprijs zouden krijgen. We kunnen trots zijn dat dat is gelukt."
15:30

Arvid de Kleijn tweede in de sprint

Arvid de Kleijn is tweede geworden in de derde etappe van de AlUla Tour. De sprinter uit Herveld moest alleen de Belg Tim Merlier voor laten gaan. De Kleijn rijdt voor de Tudor-ploeg, die dit jaar voor het eerst deel mag nemen aan de Tour de France.
Arvid de Kleijn
Arvid de Kleijn © ANP