liveblog | 28 januari

Goede generale Nieuwenhuis • Mattsson zwijgt over transfer

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. NEC kwam niet verder dan een gelijkspel uit tegen Go Ahead en veldrijder Joris Nieuwenhuis werd tweede achter de ongenaakbare Mathieu van der Poel.
Laatst bijgewerkt: 28 januari, 18:30 uur
18:30

Mattsson zwijgt over eventuele transfer

De 0-1 wordt gevierd met Magnus Mattsson als middelpunt
De 0-1 wordt gevierd met Magnus Mattsson als middelpunt © Broer van den Boom
FC Kopenhagen wil Magnus Mattsson per direct aantrekken. De Deense club is er met NEC nog niet uitgekomen. "Ik heb geen commentaar", zegt de topscorer van NEC. "Dat is even kijken met de clubs. Ik focus nu op NEC."
Mattsson liet zich wel weer zien tegen Go Ahead met een benutte strafschop, zijn elfde doelpunt al dit seizoen. De Deen is bezig aan zijn derde seizoen bij NEC en is als nummer tien een revelatie. De eerste twee jaar speelde Mattsson meestal linksbuiten.
18:10

Nieuwenhuis lijkt klaar voor het WK

Joris Nieuwenhuis uit Zelhem is tweede geworden in de wereldbekerveldrit in het Brabantse Hoogerheide. De Achterhoeker bleef maar vijf seconden achter de dit seizoen ongenaakbare Mathieu van der Poel.
Nederlands kampioen Joris Nieuwenhuis
Nederlands kampioen Joris Nieuwenhuis © ANP
Volgende week is het WK en Nieuwenhuis geldt in zijn huidige vorm als podiumkandidaat. Hij won dit seizoen al enkele veldritten en eindigde meermaals als tweede achter Van der Poel. Eerder deze maand pakte hij ook de Nederlandse titel.
18:05

NEC speelt gelijk

NEC heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles gelijkgespeeld. De ploeg blijft daardoor zevende. Sontje Hansen was met een actie op de achterlijn dichtbij de 0-1. Daarna was NEC dominant, maar waren er nauwelijks kansen. In de blessuretijd werd Kodai Sano gehaakt en Magnus Mattsson wist wel raad met de toegekende strafschop.
Tjaronn Chery scoorde meteen bij zijn debuut voor NEC
Tjaronn Chery scoorde meteen bij zijn debuut voor NEC © Broer van den Boom
Na rust kwam NEC onder zware druk en speelde het heel laf. De verdiende gelijkmaker werd binnengekopt door Bas Kuipers, voormalig NEC'er. Uit de counter maakte invaller en debutant Tjaronn Chery heel beheerst de 1-2. Uit een strafschop maake Edvardsen gelijk.
NEC incasseerde vlak voor tijd de 2-2 tegen Go Ahead
18:00

Esselink via crowdfunding richting Spelen

Meerkampster Marijke Esselink krijgt geen financiële ondersteuining van de atletiekbond. Daarom
Marijke Esselink tijdens de training
Marijke Esselink tijdens de training © Omroep Gelderland
heeft de atlete uit Meddo iets anders bedacht.
16:55

Kunstwerk Midwintermarathon

Ter ere van het vijftigjarig jubileum van de Midwintermarathon in Apeldoorn is een speciaal kunstwerk onthuld. The smile of victory, zo is het kunstwerk gedoopt dat op de Loolaan is geplaatst. Het kunstwerk tovert een lach op het gezicht van de lopers. Kunstenaar Eveline Kieskamp wil met het beeld mensen inspireren om met vastberadenheid en doorzettingsvermogen de moeilijke dingen van het leven te overwinnen.
Dennis Licht naast het kunstwerk
Dennis Licht naast het kunstwerk © Omroep Gelderland
Het beeld toont een hardloopster die met vastberadenheid en vreugde richting de finish rent. De kraag en kleding verwijzen naar de koninklijke historie van Apeldoorn. De boomwortels onder haar voet verwijzen naar de natuurlijke omgeving en diepe wortels van de Midwintermarathon in Apeldoorn.
16:50

NEC kan zesde worden

Als NEC vanmiddag wint uit tegen Go Ahead, schuift de ploeg door naar de zesde plaats in de eredivisie. NEC staat nu achtste, maar bij een zege passeren de Nijmegenaren Go Ahead en Sparta.
NEC won anderhalve week geleden met 2-1 van Go Ahead
NEC won anderhalve week geleden met 2-1 van Go Ahead © Broer van den Boom
Tjaronn Chery, die is gehuurd van Maccabi Haifa, kan zijn debuut maken voor NEC. Lasse Schöne en Youri Baas ontbreken nog vanwege blessures. De basiself is vermoedelijk hetzelfde als thuis tegen FC Twente.
Vorig jaar verloor NEC in Deventer met 1-0. Thuis werd het in de competitie 1-1, maar onlangs in de beker wist NEC met 2-1 te winnen.