liveblog | 26 januari

Vitesse stuurt KNVB reactie • Chery wil knallen met NEC

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Mimoun Mahi is eindelijk weer fit bij De Graafschap en Tjaronn Chery kan zondag debuteren voor NEC.
Laatst bijgewerkt: 26 januari, 16:39 uur
16:39

Vitesse heeft gereageerd op KNVB

Het onderzoek dat de KNVB verricht naar de beoogde Vitesse-eigenaar Coley Parry en naar het Russische verleden van Vitesse, ligt in concept in Arnhem. Dat laat Vitesse weten. De club had tot woensdag de tijd om met een reactie te komen, maar interim-directeur Peter Rovers zegt dat de reactie deze vrijdag al is of wordt verstuurd. Het onderzoek kan daarna worden afgerond, aldus Rovers.
"Vanwege een geheimhoudingsplicht kan ik niets over de inhoud zeggen, maar ook hier zit dus inmiddels vaart achter. Het is belangrijk om het verleden nu ook echt achter ons te kunnen gaan laten. Dat zou Vitesse ontzettend helpen", zegt Rovers.
16:20

Brons voor Kimberley Bos

Kimberley Bos uit Ede is derde geworden tijdens de Wereldbekerwedstrijd in het Noorse Lillehammer. In de eerste run werd ze vierde, in de tweede run noteerde ze de beste tijd. Maar dat was niet genoeg voor de eindzege. Die ging naar Hannah Neise uit Duitsland.
Kimberley Bos
Kimberley Bos © Omroep Gelderland
De 30-jarige skeletonster behoudt wel de leiding in het klassement om de wereldbeker. Bos won eerder dit seizoen al de wedstrijden in Innsbruck en Sankt Moritz. Haar hoofddoel dit jaar is het WK in Winterberg. Ze ziet dat als een thuiswedstrijd.
14:40

Opvallende afwezige bij NEC

Het heeft er alle schijn van dat NEC zondag uit tegen Go Ahead Eagles met dezelfde elf speelt als vorige week tegen FC Twente, toen in een uitstekende wedstrijd met 1-0 werd gewonnen. Maar toch was er een opvallende afwezige vandaag. Trainer Rogier Meijer ontbrak wegens ziekte, net als zijn assistent Ron de Groot. Of ze er zondag weer bij zijn, is nog onduidelijk.
NEC-trainer Rogier Meijer
NEC-trainer Rogier Meijer © Omroep Gelderland
14:30

Chery om privéredenen terug in Nederland

Tjaronn Chery was in Israël een sterspeler bij Maccabi Haifa. Toch is de 35-jarige linkspoot nu terug in Nederland bij NEC. "Ja, gek hè? Blij om terug te zijn in Nederland. De voornaamste reden is door mijn kleine boy, mijn zoontje van vijf maanden. Hij heeft wat gezondheidsprobleempjes. Ik wilde gewoon dichtbij mijn familie zijn, mijn vrouw en mijn drie kinderen. En mijn moeder is ook hier."
Woensdag speelde hij zijn laatste wedstrijd voor Maccabi Haifa. "De finale van de Toto Cup, die we verloren met penalties. Maar ik heb wel een mooi afscheid gehad van die mensen. Ze vinden het heel jammer dat ik weg ben en ik ook. Want ik heb een fantastische tijd gehad daar. Ik hou van die mensen en die mensen houden van mij."
Chery mikt niet op een bepaalde positie bij NEC. "Ik wil gewoon dit team helpen, op het middenveld of ergens aan de zijkanten. Ik vind vanzelf wel mijn plekje. Lekker voetballen en af en toe een goaltje meepakken en assist geven, dat gaat mij goed af."
Tjaronn Chery is terug in Nederland
14:00

Atletiekwedstrijd in Nijmegen krijgt meer status

De Next Generation Athletics in Nijmegen heeft een andere status gekregen. De wedstrijd, die dit jaar op zaterdag 18 mei wordt gehouden, maakt voortaan deel uit van de World Athletics Continental Tour. De enige andere Nederlandse wedstrijd met die status zijn de FBK Games.
De races worden specifiek ingericht om limieten te lopen, ook voor de Olympische Spelen. In 2021 liep Diane van Es uit Arnhem al haar Olympische limiet in Nijmegen. Ook zal op het evenement het NK 10 kilometer worden gehouden.
Next Generation Athletics-evenement in Nijmegen
Next Generation Athletics-evenement in Nijmegen © archief Omroep Gelderland
12:15

Chery speelgerechtigd

Tjaronn Chery kan zondag zijn debuut maken voor NEC in de uitwedstrijde tegen Go Ahead. De 35-jarige nieuwe aanwinst is zojuist speelgerechtigd verklaard. "Ik hoorde net dat het rond is gekomen. Dat is mooi. Morgen laatste training en zondag lekker erbij zijn. Lekker hier knallen, ik ben blij om hier te zijn. Het is een jaar of acht, negen geleden dat ik hier speelde. Lang geleden. Ik heb er zin in, man!"
Tjaronn Chery
Tjaronn Chery © Omroep Gelderland
Chery is gehuurd van Maccabi Haifa. Met die club verloor hij woendag nog de finale om de Toto Cup in Israël na strafschoppen. Chery miste er één.