liveblog | 25 januari

Visser weer basisspeler Vitesse • De Graafschap ambitieus

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Vitesse en De Graafschap komen vrijdag al in actie en Mike Foppen waagt een poging om zich te plaatsen voor de Spelen in Parijs.
Laatst bijgewerkt: 25 januari, 15:00 uur
15:00

De Graafschap mikt op plek twee

De Graafschap staat maar vier punten achter de tweede plaats, die recht geeft op promotie naar de eredivisie. En daarom wil de club meestrijden. "Ik wil dit doorzetten. Zo hoog mogelijk blijven staan", zegt trainer Jan Vreman. "Na ADO zak je wat, dan helpen deze twee wedstrijden. VVV staat wat lager, dus er is hen alles aan gelegen om de punten mee te nemen."
De spelers van De Graafschap met rechts Ralf Seuntjens
De spelers van De Graafschap met rechts Ralf Seuntjens © Omroep Gelderland
"Zij winnen van ADO, waar wij van hebben verloren. Dat zegt wel wat. Het is een elftal dat weinig weggeeft en ook kansen krijgt en daar doelpunten uit weet te maken. We spelen gelukkig weer voor een man of tienduizend, dat verschil merk je gelijk met van de week, toen er maar vijfduizend zaten."
De Graafschap wil aanhaken voor plek twee
12:15

Visser herstelt, Pröpper twijfel

Op de wedstrijddag beslist trainer Edward Sturing waarschijnlijk pas of Davy Pröpper kan spelen tegen PEC Zwolle. "We bekijken met hem per dag wat mogelijk is. Deze week heeft hij goed kunnen trainen", zegt Sturing.
Andy Visser
Andy Visser © Omroep Gelderland
Andy Visser is herstelt van een botsing tegen Feyenoord. "Dat zag er aanvankelijk best ernstig uit, maar is hij er gelukkig bij." De spits uit Dieren staat net als zondag en het bekerduel tegen AFC aan de aftrap. Verder keert Kacper Kozlowski terug van een schorsing.
11:55

Büttner, Haen en Önal terug bij De Graafschap

Alexander Büttner, Devin Haen en Basar Önal keren vrijdag terug in de ploeg bij De Graafschap. Büttner en Haen kampten met blessures en ontbraken nog tegen Jong PSV (4-2 zege), maar zijn er vrijdagavond weer bij in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.
Büttner neemt de plek van Jesper van Riel in, Haen verdrijft Ralf Seuntjens naar de bank. Önal was geschorst en keert nu terug ten faveure van Tristan van Gilst.
De Graafschap staat op dit moment vierde in de Keuken Kampioen Divisie, één punt achter de nummer drie ADO Den Haag. VVV neemt de negende plaats in en staat kort achter NAC Breda en SC Cambuur. Eerder dit seizoen verloor De Graafschap in Venlo met 2-0 en kreeg Simon Colyn rood.
De spelers van De Graafschap op de training
De spelers van De Graafschap op de training © Omroep Gelderland
07:45

Vitesse en De Graafschap morgen in actie

Vitesse speelt dit weekend al op vrijdag. De Arnhemmers gaan op bezoek bij PEC Zwolle. Thuis werd het 1-1, ondanks een suprlus aan kansen voor Vitesse. De hekkensluiter staat acht punten achter PEC en bij een nederlaag lijkt die achterstand onoverbrugbaar.
Hekkensluiter Vitesse komt morgen al in actie tegen PEC Zwolle
Hekkensluiter Vitesse komt morgen al in actie tegen PEC Zwolle
De Graafschap speelt ook op vrijdag, maar dat is normaal voor ploegen uit de eerste divisie. De Doetinchemmers krijgen VVV op bezoek. De Graafschap staat vierde met maar vier punten achterstand op een promotieplek.
06:30

Foppen waagt limietpoging

Mike Foppen gaat in zijn eerste wedstrijd van dit jaar meteen proberen om de Olympische limiet te lopen op de 5000 meter. Hij doet dat komend weekend in Boston. De 27-jarige Nijmeegse atleet is op trainingskamp geweest en acht de tijd rijp om een poging te wagen voor de limiet van 13.05. Daar kwam hij vorig jaar al dicht in de buurt toen hij het Nederlands record verbeterde in 13.05,66.
Mike Foppen
Mike Foppen © Omroep Gelderland
Foppen sloot 2024 af in topvorm met vijfde plaatsen in de Zevenheuvelenloop en de Montferland Run.
06:00

Datum bekerwedstrijden bekend

NEC speelt de kwartfinale thuis tegen ADO Den Haag op dinsdag 6 februari om 20.00 uur. De voorverkoop van de wedstrijd is al begonnen en het loopt storm. De verwachting is dat het stadion zo goed als uitverkocht zal zijn. Vitesse speelt een dag later uit tegen de winnaar van Hercules-Cambuur. Die wedstrijd begint om 18.45 uur.
NEC speelt op dinsdag 6 februari tegen ADO
NEC speelt op dinsdag 6 februari tegen ADO © Broer van den Boom