liveblog | 24 januari

Overnameplannen Vitesse toegelicht • Van Koot kan niet stunten

In dit liveblog vind je alles over de Gelderse sport. Beoogd eigenaar Coley Parry licht zijn overnameplannen voor Vitesse toe aan KNVB. En Aniek van Koot is uitgeschakeld in het enkel- en dubbelspel op het Australian Open.
Laatst bijgewerkt: 24 januari, 18:52 uur
18:52

Vitesse: wachten op KNVB

Vitesse-directeur Peter Rovers laat weten dat de club, na een gesprek tussen de licentiecommissie van de KNVB, Coley Parry en Vitesse, wacht op een beslissing. In het gesprek, dat anderhalf uur duurde, heeft Parry volgens Rovers een uiteenzetting gegeven van zijn plannen met de Arnhemse club.
Een besluit of Parry groen licht krijgt om Vitesse over te nemen is nabij, denkt Rovers. "Het gesprek zal nu eerst op een zorgvuldige manier worden vastgelegd, waarna de licentiecommissie alle benodigde informatie heeft om tot dat besluit te komen", aldus de interim-directeur. Hij zegt dat Vitesse ook alternatieven in gedachten houdt.
15:25

Parry licht overnameplannen Vitesse toe bij KNVB

Coley Parry heeft woensdagmiddag de kans gekregen een uitgebreide toelichting te geven op zijn plannen met Vitesse. De licentiecommissie van de KNVB doet al anderhalf jaar onderzoek naar het overnameproces. Een fiat of een veto uit Zeist duurt niet lang meer.
09:30

Van Koot kan niet stunten

Rolstoeltennisster Aniek van Koot is er woensdag niet in geslaagd voor een stunt te zorgen in de kwartfinales van het Australian Open.
De Dinxperlose verloor met 6-3, 1-6, 0-6 van de als eerste geplaatste Diede de Groot. De Groot won de afgelopen drie jaar alle grandslamtoernooien.
Ook in het dubbelspel was de kwartfinales het eindstation voor Van Koot. Met Lizzy de Greef verloor zij met 3-6, 2-6 van als tweede geplaatste koppel Diede de Groot/Jiske Griffioen.
Aniek van Koot
Aniek van Koot © REX by Shutterstock
09:15

Tielenaar tekent bij RB Leizig

Yannick Eduardo uit Tiel heeft zijn eerste profcontract ondertekend bij Red Bull Leipzig. Hij deed dat dinsdag op zijn achttiende verjaardag.
De Tielse aanvaller ligt nu tot de zomer van 2027 vast bij Red Bull Leipzig. Eduardo speelde eerder in de jeugd van NEC.
Eduardo komt momenteel uit in het Onder 19-team van de Duitse Bundesligaclub. Ook komt hij uit voor Oranje onder 17.
Yannick Eduardo.
Yannick Eduardo. © IMAGO
09:00

Atleten boos op Omnisport

De Gelderse topatleten balen flink dat ze niet kunnen trainen in Omnisport. In de Apeldoornse topsporthal vindt namelijk een boekenbeurs plaats. De atletiekbaan is daardoor enkele dagen niet beschikbaar.
Femke Bol is de grootste kanshebber
Femke Bol is de grootste kanshebber © ANP
Andere indoorbanen zijn er niet in Nederland. Daarom wijken veel atleten tijdelijk uit naar België. Zo traint wereldkampioen Femke Bol uit Arnhem noodgedwongen in Louvain-la-Neuve.
Over ruim drie weken is het NK Indoor in Apeldoorn. Bol opent haar seizoen volgende week in het Franse Metz en loopt een week later in Liévin. Daarna doet ze mee aan het NK en ze besluit het indoorseizoen op het WK in Glasgow van 1 tot en met 3 maart. Indoor loopt ze de 400 meter, waarop ze vorig jaar in Omnisport op het WK het wereldrecord verbrak.