Sport

Vitesse overweegt strenger beleid in kaartverkoop na rellen

Deze elf personen werden na de wedstrijd staande gehouden bij het Olympus College.
Deze elf personen werden na de wedstrijd staande gehouden bij het Olympus College. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Vitesse gaat de kaartverkoop onder de loep nemen na de ongeregeldheden tijdens het thuisduel tegen Feyenoord. Zo'n twintig fans wisten langs het veld te komen en de wedstrijd moest tijdelijk worden stilgelegd.
"We gaat kijken hoe we de kaartverkoop gaan aanpakken. Nu kon een seizoenkaarthouder vier extra kaarten kopen, misschien moeten dat er twee worden. Maar we kijken ook naar striktere handhaving", stelt woordvoerder Sven Strijbosch maandag. "Nu hebben we vooraf ook al honderden tickets geblokkeerd." Dat gebeurde mede omdat het al vaker misging tijdens wedstrijden tegen Feyenoord.

'Andere supporters floten hen uit'

Hij wijst er op dat om twintig mensen gaat die zich misdroegen, terwijl er in totaal 18.500 toeschouwers in het stadion zaten. "Bovendien zag je dat er onderling schande van werd gesproken. Andere supporters op de Zuidtribune floten hen ook uit."
“Er hing een uitstekende sfeer vanaf het begin van de wedstrijd. Een klein groepje verziekt het na de 1-2 voor het grote aantal supporters in GelreDome. Dat is bijzonder kwalijk”, liet algemeen directeur ad interim, Peter Rovers ook weten.

'Passende straf'

“Emoties horen bij voetbal, maar dit kan nooit de bedoeling zijn. De komende dagen zullen we gebruiken om de betrokkenen, in samenwerking met de politie, te identificeren, om ze een passende straf op te kunnen leggen", benadrukt Rovers.