liveblog | 21 januari

Winst voor Famke Heinst • Inhaalwedstrijd De Graafschap

In dit liveblog vind je alles over de Gelderse sport. De Nederlandse handbalmannen, met twee Arnhemmers, hebben ook hun vierde duel op rij verloren op het EK. En De Graafschap start maandag met Ralf Seuntjens in de basis tegen Jong PSV.
Laatst bijgewerkt: 21 januari, 16:05 uur
16:05

Bokaal voor negenjarig kart-talent

De negenjarige Cees Muys uit Heteren is gehuldigd voor zijn tweede plaats in de Micromax Klasse van het karten. "Het is een vette beker", glunderde hij. "Stiekem was ik liever eerste geworden, maar het is wat het is."
Cees Muys in actie
Cees Muys in actie © Bas Kaligis/RaceXpress.nl
Cees deed vorig jaar zelfs mee aan het WK in Bahrein. "Bahrein was megavet. Tussen de langzaamste en de snelste rijder zat maar één seconde. Het was natuurlijk duwen en trekken, en dat is anders als dat wij in Nederland gewend zijn. Je kreeg maar één bandenset voor het hele weekend, dus we hebben banden gespaard, zoals iedereen."
16:00

Famke Heinst wint Leemkuilcross

Atlete Famke Heinst
Atlete Famke Heinst © Omroep Gelderland
Famke Heinst uit Arnhem heeft de Leemkuilcross gewonnen. Ze liep de 8400 meter in de bossen van Berg en Dal in een tijd van 33 minuten en 44 seconden. Kamiel Jacobs uit Nijmegen won bij de mannen in 30.10, hij bleef Bart Janssen uit Wijchen twee seconden voor.
De korte cross van 3600 meter werd een prooi voor Nijmegenaar Youri Pessy in een tijd van 11.48. Bij de vrouwen won Anne Ezendam van de Nijmeegse studentenatletiekvereniging 't Haasje voor haar ploeggenote Margo Heurman.
15:40

Seuntjens begint tegen Jong PSV

Ralf Seuntjens staat maandagavond in de inhaalwedstrijd tegen Jong PSV in de basis. Hij vervangt de licht geblesseerde Devin Haen. Basar Önal zit een schorsing uit. Voor hem speelt Tristan van Gilst in de basis. Een maand geleden werd het duel afgelast vanwege een onbespeelbaar veld in Doetinchem. De Graafschap staat vijfde na de winst vrijdag op FC Eindhoven. Seuntjens werd matchwinner. Alexander Büttner en Levi Schoppema, twee linksbacks, ontbreken door blessures.
15:30

Handballers uitgeschakeld op EK

De Nederlandse handbalmannen kunnen zich niet meer plaatsen voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Dat werd duidelijk na de nederlaag tegen Slovenië zondagmiddag op het EK in Duitsland. Nederland liep het hele duel achter de feiten aan en verloor met 37-34.
In het midden met nr 7 en 15 de Arnhemmers Ten Velde en Schoenaker
In het midden met nr 7 en 15 de Arnhemmers Ten Velde en Schoenaker © Orange Pictures
Bij Oranje speelden ook Robin Schoenaker en Rutger ten Velde uit Arnhem in veel fases mee. In de hoofdfase heeft de ploeg nu nog alle wedstrijden verloren. Dinsdag staat Portugal in het slotduel niets meer op het spel.
12:00

Vitesse kan weer laatste worden

De spelers van Vitesse weten wat er op het spel staat
De spelers van Vitesse weten wat er op het spel staat © Omroep Gelderland
Als Vitesse vanmiddag thuis verliest van Feyenoord, komt de ploeg opnieuw op de laatste plek terecht. Het gat met een "veilige" plek is bovendien al gegroeid tot zes punten. Een resultaat vanmiddag is dus meer dan welkom voor de Arnhemmers.
Lees alles over de wedstrijd in ons liveblog:
09:00

Van Wermeskerken verlaat NEC

Sai van Wermeskerken maakte woensdag in de beker nog een prachtig doelpunt voor NEC tegen Go Ahead, maar de verdediger heeft toen meteen zijn laatste wedstrijd gespeeld in Nijmeegse dienst. Gisteren zat hij nog wel op de bank tegen FC Twente, maar vandaag is bekend geworden dat hij overstapt naar het Japanse Kawasaki.
Van Wermeskerken werd in oktober transfervrij binnengehaald, omdat beide rechtsbacks ontbraken. Bart van Rooij vanwege een schorsing en Brayann Pereira was langdurig geblesseerd. Van Rooij is inmiddels weer eerste keus als rechtsback en Pereira is zo goed als hersteld.
Sai van Wermeskerken
Sai van Wermeskerken © Omroep Gelderland
Van Wermeskerken heeft genoten van zijn korte periode in Nijmegen. "Ik ben iedereen bij NEC. ontzettend dankbaar voor de afgelopen drie maanden. Toen ik op mijn twaalfde meetrainde in de jeugd van NEC werd het een wens om ooit voor het eerste elftal te spelen. Ik ben heel trots dat dat is gelukt, ondanks dat het uiteindelijk een kortere periode is geworden dan dat ik me er vooraf van had voorgesteld. Desondanks wil ik benadrukken dat ik deze spelersgroep en de NEC-supporters in mijn hart heb gesloten. Ik wens de club ontzettend veel succes toe dit seizoen."