liveblog | 17 januari

NEC bekert door op Japanse avond

NEC heeft de bekerwedstrijd tegen Go Ahead met 2-1 gewonnen. De doelpunten kwamen van de Japanners Koki Ogawa en Sai van Wermeskerken. De Nijmegenaren zitten nu bij de laatste acht in het bekertoernooi.
Laatst bijgewerkt: 17 januari, 22:15 uur
22:15

Reacties op bekerzege NEC

Kijk hier naar de reacties van Sai van Wermeskerken en Philippe Sandler:
Japanners helpen NEC naar kwartfinales beker
21:45

Van Wermeskerken maakt wereldgoal

Sai van Wermeskerken maakte een geweldig doelpunt voor NEC in de beker tegen Go Ahead. Hij nam een volley met links en de bal vloog in de kruising. "Ik kon het haast niet geloven. Ik was zo blij en het was een belangrijk doelpunt voor het team. En dat met links. Normaal is mijn rechterbeen beter. Het was een beauty, ja."
Ook de andere goal kwam van een Japanner, Koki Ogawa. En Kodai Sano speelde ook een sterke wedstrijd. "Ik ben de oudste van de drie, maar ik ben ook blij voor de andere twee. Leuk dat we allemaal op het veld stonden vandaag. Nu bij de laatste acht en al veel goede clubs liggen eruit. We maken kans om misschien de finale te halen."
Sai van Wermeskerken viert zijn wereldgoal
Sai van Wermeskerken viert zijn wereldgoal © Omroep Gelderland
Van Wermeskerken werd gelinkt aan de Japanse club Kawasaki. "Ik kan er niet teveel over zeggen. We gaan zien wat er komt. Ik wil ook welk graag hier blijven, dit is een goede club met goede mensen."
21:03

Bennekom hoopt op oud-profs bij reünie

Voetbalvereniging Bennekom viert na de zomer het zeventigjarige bestaan. Voormalig eerste-elftalspeler Jack Turkesteen, zo meldt lokale omroep XON, is belast met een reünie. Turkesteen hoopt dat op de reünie ook oud-profvoetballers die ooit bij Bennekom speelden hun opwachting zullen maken.
“Ik zou het erg leuk vinden als oud-international Peter van Vossen komt, al speelde hij maar kort bij ons. Zijn vriend John van den Brom (ex-Vitesse, red.) was in die tijd trainer bij ons. Je weet nooit of ze tijd hebben of willen maken”, zegt Turkesteen (76).
Eén persoon mag volgens de organisator zeker niet ontbreken: Kees van Wonderen, oud-speler van Feyenoord en nu trainer van SC Heerenveen. “Kees is echt één van ons. Degradeerde in 1991 als jong talent met een goed stel spelers uit de eerste klasse. Bleef de club trouw en promoveerde een jaar later gelijk weer.”
Kees van Wonderen bij SC Heerenveen
Kees van Wonderen bij SC Heerenveen © SC Heerenveen
20:37

NEC bekert verder

Het werd nog even benauwd, maar NEC wint met 2-1 en zit in de kwartfinales van de KNVB-beker.
20:31

Toch nog spannend

Go Ahead komt via een kopbal van Nauber op 2-1. Roefs houdt dus toch niet de nul.
Robin Roefs baalt van de tegentreffer
Robin Roefs baalt van de tegentreffer © Omroep Gelderland
20:30

De derde Japanner

Ogawa en Van Wermeskerken scoorden, maar de derde Japanner Kodai Sano speelt ook een prima wedstrijd.
Kodai Sano
Kodai Sano © Omroep Gelderland