Sport

Slecht nieuws uit het ziekenhuis voor Bas Dost: voorlopig niet het veld op

Bas Dost keert voorlopig niet terug.
Bas Dost keert voorlopig niet terug. © ANP
NIJMEGEN - Bas Dost keert voorlopig nog niet terug op het voetbalveld van NEC. De 34-jarige spits kampt nog altijd met myocarditis, een ontsteking van de hartspier, laat de Nijmeegse club weten.
Uit de nieuwe testuitslagen bleek maandag dat een terugkeer er voor de 18-voudig international er nog niet in zit. "Helaas gaven die aan dat er een langere periode van rust benodigd is", laat NEC weten. Een snelle terugkeer is volgens hen dan ook uitgesloten.

Reanimatie op het veld

De spits zakte eind oktober tijdens de eredivisiewedstrijd van NEC tegen AZ in elkaar. Hij moest op het veld gereanimeerd worden en werd vervolgens van het veld gedragen. Medisch onderzoek wees uit dat Dost kampt met een ontstoken hartspier. Niet lang daarna is er bij de aanvaller een defibrillator geplaatst die kan ingrijpen bij gevaarlijke hartritmestoornissen.

Dost wil weer voetballen

Dost zei in november nog afstand te nemen van de voetballerij na zijn reanimatie, maar begin januari gaf technisch directeur Carlos Aalbers alweer aan dat hij toch terug wil keren. "Hij zegt dat hij gaat terugkomen. Dat is mooi voor Bas en mooi voor NEC", stelt de technisch directeur. Maar wanneer hij het veld wel weer op mag stappen, blijft nog even de vraag.