liveblog | 15 januari

NEC zoekt sneeuwschuivers

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Bas Dost mag voorlopig nog niet voetballen. En Mitchel van den Brink wint de achtste etappe van de Dakar Rally.
Laatst bijgewerkt: 15 januari, 20:45 uur
20:45

NEC zoekt sneeuwschuivers

18:10

Dost voorlopig nog langs de zijlijn

Bas Dost keert voorlopig nog niet terug op het voetbalveld van NEC. Dat is gebleken uit de nieuwe testuitslagen. "Helaas gaven die aan dat er een langere periode van rust benodigd is", laat NEC weten. Een snelle terugkeer is volgens hen dan ook uitgesloten. De 34-jarige spits kampt nog altijd met myocarditis, een ontsteking van de hartspier, laat de Nijmeegse club weten.
De spits zakte eind oktober tijdens de eredivisiewedstrijd van NEC tegen AZ in elkaar. Hij moest op het veld gereanimeerd worden en werd vervolgens van het veld gedragen. Medisch onderzoek wees uit dat Dost kampt met een ontstoken hartspier. Niet lang daarna is er bij de aanvaller een defibrillator geplaatst die kan ingrijpen bij gevaarlijke hartritmestoornissen.
Dost keert voorlopig niet terug.
Dost keert voorlopig niet terug. © ANP
17:00

Van den Brink pakt winst in Dakar Rally

Mitchel van den Brink uit Harskamp heeft zijn eerste etappezege in de Dakar Rally van dit jaar te pakken. De net 22-jarige Van den Brink wist de etappe van Al Duwadimi naar Ha'il op zijn naam te zetten. Hij wist de 458 kilometer door de Saoedische woestijn het snelst af te leggen. "We wilden deze winst echt pakken, want we zijn al vier keer tweede geworden."
Hij was al enkele keren heel dichtbij een etappewinst. In etappe 4, 5, 6 en 7 werd hij al tweede. Maar nu weet hij de concurrentie dus voor te blijven met zijn truck. Lees hier alles over zijn strijd in de woestijn.
Archieffoto.
Archieffoto. © REX by Shutterstock
06:00

Tavsan mogelijk weg bij NEC

Elayis Tavsan ontbrak in de wedstrijdselectie van NEC voor de wedstrijd tegen Feyenoord. De aanvaller ontbrak zaterdag ook al op de training. Hij gaat mogelijk nog een transfer maken deze winter. Het Italiaanse Hellas Verona is al tijden geïnteresseerd en wil hem komende zomer sowieso transfervrij aantrekken. Maar wellicht verkoopt NEC hem al tijdens deze transferwindow.
Elayis Tavsan
Elayis Tavsan © Broer van den Boom
Trainer Rogier Meijer hield hem buiten de selectie en hij houdt dan ook rekening met een tussentijds vertrek van Tavsan. "De kans is aanwezig. Voor een transfer zijn drie partijen nodig, maar het is nog niet zo ver."