Sport

Tim Linthorst hoopt op bekerstunt tegen zijn oude club Vitesse

Tim Linthorst (links) donderdag met AFC tegen zijn oude club Vitesse.
Tim Linthorst (links) donderdag met AFC tegen zijn oude club Vitesse. © ANP
ARNHEM - Tim Linthorst speelde tien jaar in de jeugd van Vitesse. Het eerste elftal haalde hij niet, maar met zijn huidige amateurclub AFC hoopt hij donderdag in GelreDome voor een bekerstunt tegen zijn oude Arnhemse club te zorgen.
"Je moet nederig zijn, maar je moet ook in je kansen geloven. We moeten vol voor onze kansen gaan, we hebben niets te verliezen", benadrukt de 29-jarige centrumverdediger. Tweededivisionist AFC stootte eerder eredivisieclubs FC Volendam en PEC Zwolle uit de beker. "Je zag het ook tegen PEC. We speelden een goede pot. We hadden meer goals moeten maken en het duel eerder moeten beslissen."

'Gespeeld onder Sturing'

"Het is een heel bijzondere wedstrijd voor me. Ik kwam als 10-jarig jongetje bij Vitesse binnen. Heb er 10 jaar gespeeld, van de jeugd tot aan het eerste. Heb helaas niet mijn officiële debuut gemaakt. Wel mijn officieuze debuut, in een oefenduel tegen Anderlecht. Edward Sturing is mijn assistent-trainer geweest bij Jong Vitesse. Met Marco van Ginkel en Davy Pröpper heb ik samen gespeeld. Mooi om die weer tegen te komen."
Het wordt niet zijn eerste wedstrijd in GelreDome. "Ik heb er met De Graafschap gespeeld. Toen speelde ik tegen Dominic Solanke, die speelt nu voor Bournemouth", vertelt de geboren Apeldoorner.
Hij volgt zijn oude club nog steeds op de voet: "Het is een supermooie club. Jammer waar ze nu staan. Ik heb de wedstrijd tegen FC Utrecht gezien. Ik vond ze in de eerste helft tegenvallen. Maar in de tweede helft speelden ze goed. Dat maakte wel indruk."

Volle werkweek naast voetbal

Bij AFC traint hij drie keer per week en speelt in het weekend een wedstrijd. "Daar ben ik in totaal zeker 20 uur per week aan kwijt" Daarnaast heeft hij sinds drie jaar zijn eigen bedrijf in personal training. "Dat loopt goed, daar ben ik 35 tot 40 uur per week mee bezig. Het is soms zwaar, maar dat loont ook. Ik ben een harde werker. Dat vind ik ook leuk. Het is een supermooie combinatie." Ambitie om weer prof te worden heeft hij dan ook niet meer.
Hoe AFC Vitesse gaat bestrijden, wil hij niet kwijt. "Dat mag ik niet prijsgeven", lacht hij. "We trainen dinsdag, dan gaan we ook een plan maken om Vitesse te verslaan." Want die ambitie hebben de Amsterdammers zeker. "De ambitie is het hoogste te halen. Als je zover komt, moet je ervoor gaan. Maar als underdog moet je met alles genoegen nemen. Dus we kijken wedstrijd voor wedstrijd."

Veertig man aanhang in GelreDome

Donderdagavond zullen in ieder geval behoorlijk wat bekenden van Linthorst in GelreDome zitten. "Ik kom met een aanhang van veertig man. Vrienden en familie komen mee.. Ik ga zeker van de wedstrijd genieten."