liveblog | 15 januari

Vitesse niet meer laatste • Tavsan mogelijk weg bij NEC

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Joris Nieuwenhuis ging onbedreigd naar de zege op het NK veldrijden. En Elayis Tavsan gaat deze transferwindow mogelijk weg bij NEC.
Laatst bijgewerkt: 15 januari, 20:45 uur
maandag 15 januari
20:45

Sturing grijpt succesvol in

Vitesse kwam de eerste helft eigenlijk nooit onder de druk van FC Utrecht vandaan, maar een ingreep van trainer Edward Sturing zorgde voor een ander spelbeeld na de rust. "De eerste helft stonden we heel ver naar achteren. Ook als we de bal kregen. Maar ik zag ook dat Utrecht in de problemen kwam op momenten dat wij wat hoger stonden, dan schoten ze de ballen over de zijlijn."
Edward Sturing
Edward Sturing © Omroep Gelderland
"Toen dacht ik: daar zit misschien de oplossing. Heel hoog gaan staan, één op één soms achterin. Daar neem je ook risico in. Daardoor kregen we grip op de wedstrijd. Als we door hadden gespeeld als in de eerste helft, was het hem niet geworden vandaag."
Het bleef 0-0 in GelreDome en daardoor kwam Vitesse van de laatste plaats af. "De wedstrijd is gekanteld, maar over de hele wedstrijd was een overwinning niet echt verdiend geweest. Maar hiermee moeten we doorgaan. Heel veel energie leveren, heel veel druk zetten. Daar kan onze winst inzetten. Maar we moeten ergens risico nemen, dan zullen we ook wel een keer tegen de lamp lopen."
Davy Pröpper viel in bij Vitesse
Davy Pröpper viel in bij Vitesse © Omroep Gelderland
"Fijn dat Davy Pröpper is ingevallen. Dat is echt een wapen voor ons, natuurlijk een goeie speler. Hij heeft nu geen problemen, even kijken hoe het morgen met hem is. Dat is altijd zo met jongens die er zo lang uit zijn geweest."
"Ook Mats Egbring en Andy Visser vielen goed in. We hebben iedereen nodig. Oroz viel weg en Mats is onze tweede rechtsback, hij deed het prima. Andy hebben we al gebracht tegen Heerenveen en toen kreeg ik al een goede indruk van hem. Hij is fysiek sterk, kan ballen verlengen en levert heel veel energie."
Vitesse van de laatste plaats af
20:40

Tavsan mogelijk weg bij NEC

Elayis Tavsan ontbrak in de wedstrijdselectie van NEC voor de wedstrijd tegen Feyenoord. De aanvaller ontbrak zaterdag ook al op de training. Hij gaat mogelijk nog een transfer maken deze winter. Het Italiaanse Hellas Verona is al tijden geïnteresseerd en wil hem komende zomer sowieso transfervrij aantrekken. Maar wellicht verkoopt NEC hem al tijdens deze transferwindow.
Elayis Tavsan
Elayis Tavsan © Broer van den Boom
Trainer Rogier Meijer hield hem buiten de selectie en hij houdt dan ook rekening met een tussentijds vertrek van Tavsan. "De kans is aanwezig. Voor een transfer zijn drie partijen nodig, maar het is nog niet zo ver."
20:35

Van den Brink weer tweede in 'Dakar'

Mitchel van den Brink uit Harskamp is in de eerste etappe na de rustdag opnieuw als tweede gefinisht in de Dakar rally. De Tsjech Martin Macik wist de etappe te winnen.
Mitchel van den Brink blijft derde in het algemeen klassement achter Macik (1) en de andere Tsjech Ales Loprais. De jarige Van den Brink had de eerste plek voor het grijpen, maar hij verloor tijd door problemen met de navigatie.
Zijn vader Martin rijdt niet meer voor een hoge klassering in het algemeen klassement. Hij was een tijd ‘kwijt’ in de Saoedische woestijn en verloor veel tijd.
20:27

Raimond van der Gouw naar Oekraïne

Keeperstrainer Raimond van der Gouw vertrekt per direct bij Vitesse. Hij gaat aan de slag bij het Oekraïense Shakhtar Donetsk. In Arnhem wordt hij opgevolgd door Marc te Witt, die nu de keepers van de Vitessejeugd traint.
18:39

Lavreysen gaat voor drie keer Olympisch goud

Harrie Lavreysen maakte tijdens de EK baanwielrennen in Apeldoorn geen geheim meer van zijn ambities voor de Olympische Spelen van Parijs. In Tokio was hij al goed voor twee gouden medailles, in de Franse hoofdstad wil hij naast de teamsprint en de sprint ook de keirin winnen.
Om die ambities te onderstrepen won hij op de slotdag het onderdeel waarop zes renners eerst achter een brommer rijden en dan vier ronden sprinten om de winst. Dat deed Lavreysen op een ongebruikelijke manier. "Het is gestoord, ik speel met de natuurwetten. Het verschil is zo bizar", sprak hij nadat hij op de piste van Omnisport in Apeldoorn de tegenstanders had gedeclasseerd. Waar het vaak een millimetersprint is, kon Lavreysen rechtop zittend de finish passeren. "Ik dacht: als ik niemand zie, ga ik juichen."
Het vertrouwen voor de finale was groot geweest. Na winst op de teamsprint en de sprint, ook al met overmacht, was zijn optreden in de halve finales al zo overtuigend dat hij vooraf al over het juichen had nagedacht. "Dat is best bizar."
Lavreysen komt juichend over de finish.
Lavreysen komt juichend over de finish. © ANP
17:19

Weer goud voor Lavreysen!

Baanwielrenner Harry Lavreysen heeft het Omnisport in zijn thuisstad Apeldoorn zondagmiddag laten ontploffen. In de finale van de keirin ging hij er anderhalve ronde voor de finish vandoor. Uiteindelijk kwam hij met een metersgroot verschil over de eindstreep, zijn concurrenten stonden niet eens op de finishfoto.
Met de zege stelde hij zijn derde gouden EK-medaille veilig. Eerder won Lavreysen op de sprint en de teamsprint.