liveblog | 8 januari

De Graafschap op maandag • etappe 3 van de Dakar

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. De Graafschap speelt de inhaalwedstrijd tegen Jong PSV op maandag 22 januari en Eloy Room denkt dat Vitesse zich kan redden dit seizoen.
Laatst bijgewerkt: 8 januari, 21:00 uur
21:00

Derde etappe Dakar

De derde en etappe van de Dakar Rally zit er alweer bijna op. In de truck stond Pascal de Baar uit Twello al vierde in het klassement en na vandaag blijft hij die plek behouden. Hij eindigde in de etappe van 438 kilometer als vijfde, achter Mitchel van den Brink.
Van den Brink kwam dus als vierde over de streep. Hij maakt daarmee een klein sprongetje in het klassement en gaat daarin van de achtste naar de zevende plek.
Ook vader Martin van den Brink stijgt een plek in het klassement en staat nu op de twintigste plaats. Hij kwam vandaag als 22e over de streep.
De Gorsselse navigator Floor van Maten kwam finishte met haar team als vijftiende. Door die prestatie stijgen zij zelfs twee plekken in het klassement, waarin zij ook op de vijftiende plek staan.
De Tielse Gert-Jan van der Valk moet met zijn SSV wachten bij het laatste rustpunt. Hij lijkt vast te staan in de woestijn.
16:00

De Graafschap haalt in op 22 januari

De inhaalwedstrijd van De Graafschap thuis tegen Jong PSV wordt gespeeld op maandag 22 januari. Het duel werd op 22 december afgelast. Vanwege de overmatige regenval was het veld op De Vijverberg toen onbespeelbaar.
Eerder dit seizoen werd ook de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht om dezelfde reden afgelast. De Graafschap is tot dusverre de enige club in de eerste divisie waar wedstrijden niet door konden gaan.
Vrijdag hervat De Graafschap de competitie met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Een week later gaan de Doetinchemmers op bezoek bij FC Eindhoven. Jong PSV wordt het eerste thuisduel van 2024.
De spelers van De Graafschap
De spelers van De Graafschap © Omroep Gelderland
09:00

Room ziet perspectief voor Vitesse

Eloy Room ziet perspectief voor Vitesse voor de tweede seizoenshelft. "We gaan er positief in. Ik heb zin om weer te beginnen. In de oefenwedstrijd tegen Bochum hebben we bij vlagen goed voetbal gespeeld. Dat moeten we meenemen. Het wordt een enorme uitdaging, maar daar lopen we niet voor weg."
Eloy Room
Eloy Room © Omroep Gelderland
06:05

Via crowdfunding naar de Spelen

Meerkampster Marijke Esselink uit Meddo wil graag naar de Olympische Spelen. Daarvoor moet ze zich nog wel kwalificeren. Met Anouk Vetter en Emma Oosterwegel uit Arnhem gaan er al twee meerkampsters naar Parijs. Esselink ligt goed op koers om de derde Nederlandse deelneemster te worden.
Marijke Esselink
Marijke Esselink © Omroep Gelderland
Via crowdfunding wil de 24-jarige Esselink zorgen dat ze volledig kan focussen op haar sport. "De kosten aan wedstrijden, trainingsstages, reizen, mijn coach, huur en eten betaal ik grotendeels zelf. Om dit alles te bekostigen werk ik naast mijn sporturen. Dit is natuurlijk niet goed voor mijn herstel en prestaties. Daarom vraag ik om jullie hulp. Elke bijdrage, klein of groot, brengt mij dichter bij mijn doelen."
06:00

Zorgen om Lasse Schöne

NEC speelt komende zondag uit tegen Feyenoord. En er lijkt een probleem op het middenveld. Mees Hoedemakers is geschorst en Lasse Schöne kwam tijdens het trainingskamp niet in actie vanwege een blessure. Het is hoogst onzeker of de Deen er zondag bij kan zijn. Zoniet, dan moet trainer Rogier Meijer flink improviseren. Want naast Dirk Proper en Magnus Mattsson is er een derde middenvelder nodig. Rober Gonzáles zou dat kunnen zijn, maar met de Spanjaard erbij wordt het wel erg offensief in De Kuip. Mogelijk gaat Youri Baas daarom op het middenveld spelen.
Lasse Schöne
Lasse Schöne © Omroep Gelderland
05:55

Vitesse maakt goede indruk

Ondanks een 2-0 nederlaag in de oefenwedstrijd tegen VfL Bochum maakte Vitesse een goede indruk. Het veldspel oogde heel behoorlijk en er werden ook kansen gecreëerd, maar die werden niet benut.
Kijk hier naar de beelden:
Verdienstelijk spelend Vitesse verliest van VfL Bochum