Sport

Wordt Davy Pröpper de redder van Vitesse?

Davy Pröpper bij zijn rentree.
Davy Pröpper bij zijn rentree. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse kan zich, gezien de overnameperikelen, nauwelijks versterken. Maar de Arnhemse club krijgt er toch twee spelers bij. Want Thomas Buitink en Davy Pröpper lijken na zware kruisbandblessures weer fit.
Beide spelers vielen gisteren in tijdens de oefenwedstrijd uit tegen het Duitse VfL Bochum. Voor Pröpper was het lang geleden. "Het heeft bijna een jaar geduurd. De winterstop zat er nog tussen. Daar hebben we hem net overheen getild. Nu kunnen we gaan bouwen. We hadden dit vantevoren al afgesproken. Ik voelde me goed en kon met vertrouwen die wedstrijd in."

Op de bank tegen Heerenveen

Twee maanden geleden tegen Heerenveen zat de Arnhemse middenvelder al op de bank, maar daarna kreeg hij een terugslag. "Maar toen had ik nog niet echt kunnen spelen, al was ik er wel bij. In een revalidatie heb je af en toe een terugslag. Nu is er genoeg tijd overheen gegaan. Vanaf hier gaan we verder bouwen met fitter worden. Ik heb er vertrouwen in dat ik nog veel wedstrijden mee mag doen."
Edward Sturing bij de invalbeurt van Davy Pröpper
Edward Sturing bij de invalbeurt van Davy Pröpper © Omroep Gelderland
Trainer Edward Sturing is blij met de rentree van de geblesseerde spelers. "We hebben ze het laatste half uur mee laten doen en dat is goed gegaan. Het maakt onze selectie sterker en zo krijg je weer meer concurrentie. We gaan dinsdag nog onderling een wedstrijd spelen om Pröpper en dat soort jongens wat langer aan het werk te zien, zodat ze hopelijk zo snel mogelijk kunnen aansluiten."

Rust aan de bal

Doelman Eloy Room weet wat Pröpper toevoegt aan Vitesse. "Mooi om te zien dat hij op de weg terug is. Elke versterking is welkom nu. Ik heb natuurlijk met hem gespeeld en ken hem al zo lang. Toen ik hem de bal hoorde vragen, wist ik meteen waar ik moest spelen. Dat zijn van die automatismen. Je ziet ook hoe rustig en kalm hij aan de bal is, dat is wel mooi om te zien."
Pröpper weet dat het een zware missie wordt om Vitesse te behouden voor de eredivisie. "We kunnen wel vertrouwen halen uit de wedstrijd tegen Bochum. We staan op een plek waar we niet thuishoren. Maar als je er eenmaal staat, dan blijft het hele seizoen een gevecht. Wij zijn er in ieder geval klaar voor."
"De versterkingen komen van de geblesseerde spelers. Misschien kunnen wij net het zetje geven dat de groep het geloof erin houdt en er vol voor gaat."
Davy Pröpper is eindelijk weer voetballer.