Sport

De Graafschap jaagt op directe promotie: 'We staan er zo dichtbij'

De spelers van De Graafschap zijn ambitieus
De spelers van De Graafschap zijn ambitieus © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De spelers van De Graafschap beginnen vol ambitie aan 2024. Directe promotie is het doel. "We staan nu zo dichtbij die tweede plaats, dan moeten we daar ook voor gaan."
De Graafschap begint aan het tweede deel van dit seizoen als de nummer vier van de eerste divisie. Maar qua verliespunten is het verschil met de nummer twee Roda JC maar twee punten. En die plek geeft recht op rechtstreekse promotie.
"We vinden dat het volledig terecht is waar we staan", zegt aanvoerder Jeffry Fortes. "Alleen weten we ook dat het iets meer kon zijn. Daar werken we naartoe. We hebben het uitstekend gedaan. We zijn nog iets kritischer en strenger naar elkaar toe."

Aansluiting naar top twee

Middenvelder Philip Brittijn beaamt de ambitie. "De eerste twee plekken zijn altijd mooi en ook haalbaar. Maar anders play-offs. We spelen deze maand tegen veel concurrenten. We kunnen aansluiting maken naar de top twee en misschien staan we er dan wel. We gaan er wel voor, we gaan gewoon knallen."
Ralf Seuntjens
Ralf Seuntjens © Omroep Gelderland
De terugkeer van Ralf Seuntjens is een flinke impuls. "Ralf heeft veel ervaring en brengt veel dingen mee voor de groep, ook naar de jonge jongens toe. Een goeie jongen, een goeie persoonlijkheid, zeker een mooie toevoeging."

Meerwaarde

Fortes is het daarmee eens. "Ik hoef niet uit te leggen wat de kwaliteiten zijn van Ralf. We creëren heel veel, maar schieten de kansen er niet altijd in. Met zijn komst hoop je op meer doelpunten. We zijn hartstikke blij dat hij er is. Ik denk dat het wel een meerwaarde is."
De Graafschap vol ambitie voor 2024