liveblog | 3 januari

NEC in Spanje • Pröpper op de weg terug

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. NEC is op trainingkamp in Zuid-Spanje en bij Vitesse traint Davy Pröpper weer mee.
Laatst bijgewerkt: 3 januari, 14:00 uur
14:00

NEC op weg naar Spanje

De selectie van NEC is op weg naar Spanje voor het trainingskamp in Mijas. Bas Dost is er uiteraard niet bij. Verder zijn Kas de Wit en Nils Rossen door blessures in Nijmegen achtergebleven. Voor de rest is de selectie compleet. Ook Brayann Pereira is van de partij. De Fransman stond maanden buitenspel met een schouderblessure.
12:00

Pröpper traint weer mee bij Vitesse

Davy Pröpper is op de weg terug bij Vitesse. De middenvelder revalideert al elf maanden van een kruisbandblessure en maakt op de training alweer een goede indruk. "Hij gaat al wel weer wat meer doen. We gaan kijken hoe dat zich ontwikkelt", zegt trainer Edward Sturing.
Davy Pröpper in de regen
Davy Pröpper in de regen © Omroep Gelderland
De trainer ziet nog wat spelers terugkeren. "Daan Huisman is al aangesloten. Simon van Duivenbooden nog niet, dat is te vroeg. Pinto gaat weer aansluiten. Arcus nog niet, die heeft nog wat klachten. Thomas Buitink was er voor de winterstop al bij, dat gaat heel goed."
Vitesse moet gaan overleven
07:15

Vitesse hervat de training

Vitesse begint vandaag weer met trainen. De hekkensluiter gaat niet naar het buitenland. Aanvankelijk stond er een trainingskamp in Portugal op de planning, maar daar ging een streep door. Vorig jaar verregende het trainingskamp en een jaar eerder kwam de ploeg voortijdig terug na een corona-uitbraak.
Spelers van Vitesse op de training
Spelers van Vitesse op de training © Omroep Gelderland
07:10

NEC vertrekt naar Spanje

NEC gaat als enige Gelderse club op trainingskamp. De nummer acht van de eredivisie vertrekt vandaag naar Spanje. Tot en met zondag verblijft de Nijmeegse selectie in Mijas, waar NEC de laatste jaren al vaker verbleef. Vrijdag is er een oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf, de nummer vier van de tweede Bundesliga.
De locatie waar NEC de komende dagen verblijft
De locatie waar NEC de komende dagen verblijft © Omroep Gelderland
07:05

Donny van de Beek naar Eintracht Frankfurt

Donny van de Beek maakt het seizoen af bij Eintracht Frankfurt. De 26-jarige middenvelder uit Nijkerkerveen wordt door zijn huidige club Manchester United verhuurd. Van de Beek maakte in 2020 de overstap van Ajax naar de Engelse topclub, maar daar werd hij nooit een vaste waarde. Dit seizoen kwam hij mede door blessures maar twee keer in actie.
Donny van de Beek
Donny van de Beek © ANP
Van de Beek werd eerder ook al verhuurd aan Everton. Bij Ajax kende hij zijn beste periode in het seizoen 2018/19, toen hij vooral furore maakte in de Champions League, waarin Real Madrid en Juventus werden uitgeschakeld.
07:02

Van Es derde in Sylvestercross

Diane van Es uit Arnhem is derde geworden in de laatste hardloopwedstrijd van het jaar, de Sylvestercross in Soest. Ze liep een tijd van 20 minuten en 37 seconden over de zes kilometer. De Zweedse Sarah Lahti, die traint bij Loopland Gelderland, won in 20.02. Jasmijn Lau uit Velp eindigde als vijfde.
Diane van Es
Diane van Es © Omroep Gelderland
In de korte cross van 3,3 kilometer werd Anna Hightower tweede. De atlete uit Arnhem kwam drie seconden tekort en opzichte van Dagmar Smid. Bij de mannen pakte Jort Benz van AV De Liemers de derde plaats in de korte cross.