Sport

Clubman Theo Janssen laat Vitesse niet vallen: hij tekent bij tot 2026

Theo Janssen
Theo Janssen © Omroep Gelderland
ARNHEM - Clubman Theo Janssen heeft bij Vitesse bijgetekend tot medio 2026. Daarmee is zijn nog lopende contract met twee jaar verlengd. Janssen gaat met de jeugd aan de slag binnen de Vitesse Voetbal Academie (VVA).
Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Theo en Vitesse zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat we hem voor langere tijd hebben kunnen binden is goed nieuws voor iedere Vitessenaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij wederom een ontzettend waardevolle bijdrage gaat leveren aan de Academie.”
De Arnhemmer is net als Vitesse verheugd met het nieuws: “Er ligt een bijzondere periode achter me. Ik ben ontzettend blij dat ik weer volop aan de slag kan bij de club. Ik ben altijd bij de jeugd actief geweest en vind het fijn om daar weer terug te kunnen keren.”
Het afgelopen was Janssen (42) druk met het eerste elftal. Met het vertrek van Phillip Cocu kwam er ook voor hem een einde aan dit avontuur. Nu keert Janssen definitief terug bij de jeugd, waar hij al menig team trainde.

Spelerscarrière

Al op jonge leeftijd ging Janssen naar Monnikenhuize om Vitesse te zien spelen. Hij startte en eindigde zijn spelerscarrière bij Vitesse, waar hij in twaalf seizoenen tot 289 officiële optredens en dertig doelpunten kwam. Tussendoor kwam de linkspoot ook uit voor KRC Genk, FC Twente, Ajax én het Nederlands elftal. Janssen is vijfvoudig Oranje-international.
De komende periode gaan Janssen en de club verder om tafel om te bespreken welke rol hij exact gaat vervullen. Sebastiaan van der Sman en Michael Jansen zullen daar actief bij worden betrokken. Het duo staat sinds het vertrek van Edward Sturing, Nicky Hofs en Tim Cornelisse naar het eerste elftal, tijdelijk aan het roer bij de VVA. Naast deze gesprekken zijn Van der Sman en Jansen volop bezig met het nieuwe voetbaljaar, dat start op 8 januari. Met de verschillende wisselingen worden de puzzelstukjes de komende weken in elkaar gelegd en de laatste voorbereidingen getroffen.