Sport

Gaat Sturing door of niet? 'Hier kan elke trainer verder mee'

Sturing ziet perspectief om door te gaan bij Vitesse
Sturing ziet perspectief om door te gaan bij Vitesse © Orange Pictures
ARNHEM - Edward Sturing onderhandelt deze vrijdag met Vitesse. Over versterkingen, over een contract voor misschien wel langere tijd als hoofdcoach en over de toekomst van de club. Sturing was de afgelopen weken een vat voor twijfels, maar ziet er toch een enorme uitdaging in om Vitesse voor de eredivisie te behouden.
Voor de zoveelste keer werd de Eerbeker gevraagd om Vitesse te helpen. Vijf wedstrijden stond hij aan het roer als interim. Sturing won twee keer en verloor er drie. Gisteravond zag hij in het bekertoernooi in eigen stadion een strijdende ploeg die heel graag wilde. In fases werd er zelfs best aardig gevoetbald. En dat gaf de ervaren coach toch weer energie en motivatie.
"Ook ik heb dan euforie", meldde Sturing na de bekeroverwinning op Heerenveen waardoor Vitesse nu in januari weer thuis mag spelen tegen het Amsterdamse AFC. "Het is zwaar wat iedereen bij de club het hele jaar al doormaakt. Dat geldt ook voor de spelers. Het is heel intensief. Maar hier krijg je energie van. Winnen helpt altijd enorm."
Gaat Sturing door of niet? "Hier kan elke trainer verder mee"

Versterkingen

Sturing ziet de wisselvalligheid en kwetsbaarheid van de selectie. Hij wil dat er versterking komt, maar Vitesse heeft geen geld. Eerst zal iemand van de hand gedaan moeten worden. Dat scheelt weer salaris. Daarbij wordt vooral gemikt op het huren van een speler. De aandacht gaat uit naar een spits.
Na de 5-0 nederlaag tegen Almere en ook het verlies in Sittard tegen Fortuna (3-1) maakte Sturing een aangeslagen indruk. Na Heerenveen zag hij wat hij wilde zien. Een elftal dat vocht voor iedere centimeter en niet opgaf.
In de slotfase scoorde Amine Boutrah en het publiek in GelreDome stond weer eens op de banken. De opluchting na weer een turbulente week was groot.

Liever winst in de competitie

"Dit was inderdaad loon naar werken", constateerde Sturing. "Het gaat om de manier waarop. Dat is de grootste winst al had ik liever vorige week gewonnen van Almere, want dan hadden we drie punten gehad. Dat is belangrijker dan een ronde verder in de beker."
"Of ik perspectief zie? Ja zeker! Hier kun je resultaat mee boeken in de tweede seizoenshelft. Al zullen we ook nog veel wedstrijden gaan verliezen. Maar er liggen mogelijkheden. Hier kan elke trainer mee verder."
Of Sturing die trainer is, liet hij handig in het midden. "Ik wil eerst met de club praten." Nog voor het weekend wordt duidelijkheid verwacht. De directie van Vitesse wil graag verlengen. "Waarom ik het niet zou doen? Daar heb ik ook mijn redenen voor", besloot hij.