Sport

Vitesse is terug bij af: 'Mis de wil om te winnen'

Edward Sturing ziet zijn ploeg afgaan bij Almere.
Edward Sturing ziet zijn ploeg afgaan bij Almere. © Orange Pictures
ALMERE - Vitesse werd vanmiddag met 5-0 afgestraft in Almere. De consequentie is dat de Arnhemse club weer laatste staat. "We zijn terug bij af."
Trainer Edward Sturing zag hoe het helemaal misging nadat doelman Eloy Room in de fout ging bij de 1-0. "Het is heel kwetsbaar. Dat zie je in zo'n wedstrijd. Ik miste wel de absolute wil om te winnen. Dat zag ik bij Almere veel meer. Niet alleen de wil om de wedstrijd te winnen, maar ook de één-tegen-één duels. Alle ballen vielen voor hun en dat dwongen zij ook af. Daarin schoten wij echt tekort."
"We durfden ook niet aan de bal te komen. Je valt zo heel ver terug. We wonnen vorige week en dan hoop je dat je een stapje maakt. Maar er blijft in zo'n wedstrijd heel weinig van over. We zijn nu terug bij af. We zijn vijf weken begonnen met deze groep en ik had idee dat het steeds beter ging, ook op het trainingsveld, maar in zo'n wedstrijd blijft daar heel weinig van over."

'Bijzonder en teleurstellend'

Aanvoerder Marco van Ginkel zag het ook misgaan. "Je speelt tegen een directe concurrent en als je dan met 5-0 verliest, is dat heel bijzonder en teleurstellend. Als we vaak één of twee tegengoals krijgen, zijn we van het padje en doen we niet meer wat we moeten doen. Het wordt dan mentaal heel lastig en dat was vandaag ook weer schrijnend."
"Je staat waar je staat na zestien wedstrijden. Nu is de winterbreak qua competitie en er moet echt wel wat gebeuren. Ik weet niet wat, of er iets bijkomt of wat weggaat. Maar op deze voet kunnen we niet door. We moeten wel uit een ander vaatje gaan tappen."
Edward Sturing voorziet een zware tweede seizoenshelft. "Dat weet ik uit ervaring. Het wordt vechten om erin te blijven, tot de laatste minuut. En dat is ook logisch. Je komt niet ongestraft met elf punten uit de eerste seizoenshelft, dat ga je in de tweede seizoenshelft merken."
Vitesse staat laatste na afstraffing