Sport

Sontje Hansen verrast jonge NEC-fan: 'Blij maken met iets kleins'

Sontje Hansen geeft zijn schoenen weg aan een jonge fan van NEC
Sontje Hansen geeft zijn schoenen weg aan een jonge fan van NEC © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Sontje Hansen stond in de wacht voor een interview na de klinkende 4-1 overwinning van NEC op Fortuna. Ineens werd zijn naam geschreeuwd door een jonge fan van NEC. De aanvaller twijfelde geen moment. Hij gaf zijn voetbalschoenen weg en lachte: "Als ik iets heb en kan weggeven, doe ik dat."
Met de blauwe kicks in zijn handen kon het jochie, uitgedost met NEC-muts en sjaal, zijn geluk niet op. Hansen poseerde nog even voor een foto die door moeder snel werd gemaakt. Weer iemand een mooie avond bezorgd.
"Ik doe het vaker", vertelde de 19-jarige vleugelspits. "Voor dit soort dingen sta ik graag open. Hij riep mijn naam en toen heb ik hem mijn schoenen gegeven. Het is toch bijna winterstop en ik heb een contract met Puma dat dit kan. Nou, dan doe ik het."

Klein gebaar

"Door iets kleins te doen, kun je een kleine jongen of meisje heel blij maken. Het is laat voor hem, hij staat daar te wachten en daar ben ik dan heel netjes in. Van dat enthousiasme kan ik zelf ook weer heel vrolijk worden", reageerde Hansen.
Opgegroeid bij Ajax, maar niet doorgebroken in het eerste haalde technisch directeur Carlos Aalbers hem afgelopen zomer naar Nijmegen. Hansen scoorde meteen in zijn eerste competitieduel, maar daarna kon hij lange tijd niet echt overtuigen. Vrijdagavond liet hij zich weer meer zien, met een assist op Mattson en een goal in de slotfase.

Rendement

"Mijn rendement moet omhoog. Ik was wat gefrustreerd", erkent Hansen. "Je bent een beetje op zoek naar die goal. Alleen dreiging is niet genoeg. Ik ben aanvaller en moet assists en doelpunten achter mijn naam hebben. Dit was er een wedstrijd voor."
Na de twee rode kaarten werden de ruimtes op het veld groter. "De goals vallen ook het meest in de laatste 20 minuten, vertelde de trainer mij ook. Dit was mijn tweede wedstrijd tegen de 90 minuten aan. En lukte het eindelijk weer eens."

'Op naar plek vijf'

Hansen legt de lat hoog. Trainer Rogier Meijer schrok er een beetje van toen hij hoorde van de verwachtingen van de Noord-Hollander. "We gaan voor plek vijf. Die kant willen we op en dat kan zeker. Die play-offs voor Europees voetbal willen we sowieso halen." Meijer lachend: "Ik zal zo even met Sontje praten."
"We worden steeds beter en geven minder weg", vindt Hansen. "De verdedigers zijn stabieler en dan weten we voorin dat we goals kunnen maken. Dat hebben we nu de laatste drie duels gedaan. Het zit heel dicht bij elkaar en je ziet wat er gebeurt. We winnen drie keer en staan er ineens veel beter voor", besluit Hansen.

Bekeren in Veenendaal

NEC deelt momenteel de zevende plek met Sparta dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft dit weekend. De club uit Nijmegen speelt komende woensdag nog voor de beker in Veenendaal. Tegenstander is GVVV. Op 2 januari belegt NEC een trainingskamp in het zuiden van Spanje. De Graafschap en Vitesse blijven thuis.