Sport

Nouhayla viel 45 kilo af en is nu Nederlands kampioen boksen

Nouhayla Largate in volle concentratie
Nouhayla Largate in volle concentratie © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Nouhayla Largate uit Nijmegen begon op 16-jarige leeftijd met boksen. En ze bleek buitengewoon getalenteerd. Door het sporten viel ze ook enorm af en nu is ze op 21-jarige leeftijd kampioen van Nederland.
Nouhayla traint twee keer per dag in de Boksfabriek Nijmegen. "Heerlijk om de dag te beginnen met een bokstraining en er ook mee te eindigen. Ik vind het fantastisch. Het uiterste uit jezelf halen en jezelf blijven uitdagen. En ook de emoties en frustatries eruit slaan. Dat heb ik zeker nodig", lacht Nouhayla.
"Ik ben hier een jaar of vijf geleden gekomen. Ik vind het superleuk. Toen woog ik 115 kilo. Ik was een brede, onzekere meid. Nu sta ik hier afgetraind, zelfverzekerd. Daar ben ik trots op. Ik moet nog heel veel leren. Ik kijk kritisch naar mijzelf, maar ik ben goed op weg."
Nouhayla Largate
Nouhayla Largate © Omroep Gelderland
Haar trainer Kemal Kirmiziyuz ziet haar als een enorm talent. "En ze kan nog veel meer dan ze nu laat zien. Ze zit nog in de beginfase. Ze vecht eigenlijk als een man, dat is haar kracht. Ik voel het echt als ze stoot. En als ze stoten krijgt, is ze ook niet flauw. Ze gaat gewoon door. Ze kan heel ver komen. Ze woog meer dan honderd kilo toen ze hier binnenkwam en ze zei helemaal niks. Als je kijkt waar ze nu is, zijn we heel trots op haar. Ze kan bij de top van Nederland horen."
En dat kwam er ook uit op het NK een paar weken geleden, waar ze de titel pakte in de klasse tot 70 kilogram. Terwijl ze eigenlijk een gewichtsklasse hoger zat. "Ik moest in korte tijd heel veel afvallen. Dat merkte ik ook wel tijdens mijn wedstrijden. Ik had er veel last van, lichamelijk. Maar het is gelukt, ik ben kampioen. En daar gaat het om."
Nouhayla viel extra af voor Nederlandse titel