Sport

G-team beleeft onvergetelijke dag bij Vitesse

Trainer Edward Sturing met een cliënt van Siza 's Koonings Jaght
Trainer Edward Sturing met een cliënt van Siza 's Koonings Jaght © Siza 's Koonings Jaght
ARNHEM - Het was een dag om nooit te vergeten voor cliënten van Siza 's Koonings Jaght. Het G-team van de Arnhemse zorginstelling was door Vitesse uitgenodigd om te komen trainen op Papendal. "Het was één groot feest."
Nenette Bosveld van 's Koonings Jaght vertelt dat de cliënten vandaag werden opgehaald met de spelersbus van Vitesse, wat al een hoogtepunt was. "Sommigen zaten achterin aan een tafeltje. Zoiets hadden ze nog nooit gezien", blikt ze terug.
Na een rondje over het terrein van de instelling, waarbij de delegatie werd uitgezwaaid, vertrok de bus naar de trainingsaccommodatie van Vitesse. Op Papendal kregen ze een warm welkom.

G-voetbal wordt gespeeld door mensen die vanwege hun verstandelijke en/of lichamelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden en hierdoor geen aansluiting kunnen vinden in een regulier voetbalteam.

Het voetbalteam van 's Koonings Jaght doet al jaren mee aan het G-toernooi van Vitesse. "Twee weken geleden werden we gebeld door Vitesse", vertelt Bosveld over de reden van hun komst. "We mochten met dertig cliënten komen. We hebben toen gekeken wie dat leuk vond en wie ook nog een beetje mee kon doen."

Op de foto met Manhoef

Op Papendal stond een training op het programma, waarna de cliënten op de foto konden met spelers van Vitesse. "Manhoef heeft uitgebreid geposeerd met iedereen en Edward Sturing schoof tijdens de lunch bij ons aan. Hij nam echt de tijd om met iedereen te praten. Dat doet hij gewoon heel goed", vindt Bosveld.
De training op Papendal
De training op Papendal © Siza 's Koonings Jaght
Volgens haar heeft 's Koonings Jaght niet het beste team, maar wel het gezelligste. "We doen het niet zo heel goed qua resultaten. Ik denk dat Vitesse daarom zoiets had van: ze kunnen wel een extra traininkje gebruiken, zodat ze volgend jaar iets hoger eindigen dan de afgelopen jaren", grapt ze.
Bosveld benadrukt dat plezier altijd voorop staat bij het G-team. "Er zijn cliënten die niet per se meedoen om te winnen. Als we met 6-1 verliezen, zijn ze met dat ene doelpunt net zo blij als met een winstpartij."