Sport

Interim-trainer Sturing denkt niet verder dan de winterstop

Edward Sturing
Edward Sturing © Omroep Gelderland
ARNHEM - Edward Sturing is in ieder geval tot de winterstop interim-trainer van Vitesse. In een poll op onze website zegt meer dan 95 procent van de stemmers dat hij het seizoen moet afmaken, maar daar loopt de trainer niet op vooruit.
"Natuurlijk denk je daar wel eens aan, maar daar hebben we het nog helemaal niet over gehad. Ik heb nog twee wedstrijden en wat er verder gebeurt, zien we daarna wel. Daar hebben we dan ook nog tijd genoeg voor."

'Het vraagt veel van mezelf'

"Ik vind het prettig dat ik dit kan doen voor mijn club. Of dat ook verdergaat? Het vraagt ook heel veel van mijzelf, dus ik moet daar heel rustig over nadenken en de club ook."

Goede instelling

Sturing genoot wel van de wijze waarop Vitesse won van Heracles. "Dit is wel wat je zoekt. Wij hadden dit echt nodig om voor de winterstop nog aan te sluiten. We missen een groot aantal spelers, dus we moesten het als team doen. Dat hebben ze uitstekend ingevuld. De instelling was heel goed, dan dwing je zelf ook dingen af."

Betere tweede helft

"Natuurlijk zijn er momenten waar je door het oog van de naald gaat, zoals die penalty die wordt gestopt. De tweede helft vond ik ons beter dan in de eerste helft. En lekker dat je een keer op de nul speelt. Dit is voor iedereen binnen de club een goed gevoel. Volgende week nog een belangrijke wedstrijd, dan moeten we er weer staan en sluiten we echt aan."
Bevrijdende zege voor Vitesse