Sport

'De Bas zoals hij was', Dost weer terug bij NEC

Bas Dost speelde sterk namens NEC.
Bas Dost speelde sterk namens NEC. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Bas Dost heeft zich voor het eerst nadat hij neerviel op het veld weer gemeld bij NEC. En dat was een bijzonder en emotioneel weerzien.
"Geweldig om hem weer in ons midden te hebben, de eerste keer na zes weken", vertelt trainer Rogier Meijer. "Nog waardevoller dan die drie punten tegen AZ, die we trouwens ook aan hem te danken hebben. Hij was bij het ontbijt en bij de bespreking."
En Dost was gewoon zichzelf. "Daar heeft hij weinig op ingeleverd. Lekker nuchter, vol met humor. We gingen even terug de tijd in met elkaar. Dan merk je dat het iedereen wat heeft gedaan. Dit geeft ons een extra push richting de laatste wedstrijden. Het is een ten eerste een geweldige speler, maar ook een geweldige persoonlijkheid die is weggevallen. Als hij er dan vandaag voor het eerst weer is, merk je hoe speciaal dat is."

'Winnen voor hem'

Bart van Rooij vond het ook erg bijzonder. "We hebben hem lang niet gezien. Hij heeft verteld hoe het met hem gaat. Hij heeft ons allemaal een knuffel gegeven, dat voelde meteen heel goed. De Bas zoals hij altijd was. Hij begon erover dat wij teveel gelijk speelden, dus we willen nu winnen voor hem."
Bas Dost laat zich weer zien bij NEC