liveblog | 3 december 2023

Keniaan wint Montferland Run, Foppen vijfde • Vitesse degradatiekandidaat

In dit sportblog lees je alles over de Gelderse sport. Hardlopers Mike Foppen en Frank Futselaar deden goed mee bij de Montferland Run en Vitesse likt de wonden na de vierde nederlaag op rij.
Laatst bijgewerkt: 3 december 2023, 13:33 uur
zondag 3 december 2023
13:33

Zo ziet het podium bij de mannen eruit

Burgemeester Harry de Vries van Montferland (rechts) overhandigt de beker bij de mannen. Links staat provinciebestuurder Helga Witjes klaar om bloemen uit te reiken.
Burgemeester Harry de Vries van Montferland (rechts) overhandigt de beker bij de mannen. Links staat provinciebestuurder Helga Witjes klaar om bloemen uit te reiken. © Omroep Gelderland
13:11

Zo ging het vandaag

Uitslag bij de mannen.
Uitslag bij de mannen. © Omroep Gelderland
Uitslag bij de vrouwen.
Uitslag bij de vrouwen. © Omroep Gelderland
13:04

Futselaar is tevreden

Arnhemmer Frank Futselaar (zesde) is blij. "Ik heb een persoonlijk record gelopen en dan moet je tevreden zijn. Ik had niet gedacht dat het zo goed zou gaan", meldt hij.
Futselaar: tevreden.
Futselaar: tevreden. © Omroep Gelderland
13:00

Ethiopische winst bij de vrouwen

Bij de vrouwen gaat de overwinning naar een 18-jarige Ethiopische. Ze luistert naar de naam Medina Eisa.
12:55

Lekker naar Zuid-Afrika

Foppen: 'Mijn mond is bevroren.'
Foppen: 'Mijn mond is bevroren.' © Omroep Gelderland
Mike Foppen eindigde als vijfde bij de mannen. Hij lijkt snel hersteld van zijn inspanning, want hij staat presentator Sonja Booms weer monter te woord. Althans... "Mijn mond is bevroren." Vanavond vliegt de Nijmegenaar naar Zuid-Afrika, zegt hij. "Naar het warme weer en om lekker te trainen."
12:49

Sawe wint

Sabastian Sawe uit Kenia, regerend wereldkampioen op de halve marathon, eist de zege voor zich op van de Montferland Run in 42 minuten en 35 seconden. Eerste Nederlander is Mike Foppen in 44.05. Foppen komt in de buurt van het Nederlandse parcoursrecord van Abdi Nageeye uit Nijmegen dat blijft staan op 43.58.
Foppen blaast uit.
Foppen blaast uit. © Omroep Gelderland