Sport

Mis het niet, we zijn straks bij de Montferland Run

Een van de vele Keniaanse winnaars: Philip Langat in 2011.
Een van de vele Keniaanse winnaars: Philip Langat in 2011. © Wikipedia
'S-HEERENBERG - Vier jaar geleden waren ze voor het laatst onderweg, de deelnemers aan de Montferland Run. Vandaag is het dan eindelijk weer zover. Omroep Gelderland zendt vanaf 11.45 uur de loop rechtstreeks uit.
De Montferland Run is een sfeervolle hardloopwedstrijd van 15 kilometer door het heuvelachtige en bosrijke landschap van Montferland. Start en finish zijn in het pittoreske stadje 's-Heerenberg.
Onderweg komen de lopers door Stokkum, Beek en Zeddam. Regionale hardlopers die meedoen zijn onder meer Frank Futselaar uit Arnhem, Mike Foppen uit Nijmegen en Maureen Koster van het Valley Running Team uit Ede.

Foppen: 'Ik ben heel benieuwd'

“Ik ben onder de indruk van de locatie hier in Huis Bergh", zei Koster bij de persconferentie. "Ik ben er voor het eerst.” Ook Foppen debuteert in 's-Heerenberg. “Ik ben heel benieuwd.”
De presentatie is in handen van Sonja Booms, op de route doet Annemieke Schakelaar verslag. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Jan Sommerdijk en Dennis Licht.
Frank Futselaar uit Arnhem koestert mooie herinneringen aan de Montferland Run, waaraan hij dit jaar ook weer deelneemt.
Frank Futselaar is liefhebber van de Montferland Run