liveblog | 1 december 2023

Sturing gooit opstelling om • NEC ziet 'kwetsbaar' Ajax

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Vitesse speelt tegen Fortuna Sittard met een andere opstelling. NEC doet dat zondag juist niet en ziet mogelijkheden tegen Ajax.
Laatst bijgewerkt: 1 december 2023, 14:45 uur
14:45

Vitesse geeft antwoord

De overname van Vitesse door Coley Parry duurt nu al bijna vijftien maanden. Het is een moeizaam proces. Maar toch houdt directeur Peter Rovers vertrouwen. "Deze week hebben wij, zo lijkt het, de laatste vragen beantwoord richting Integis. Het is nu wachten op de onderzoeksrapporten en daarna is het aan de licentiecommissie van de KNVB."
"We zijn onverminderd positief over de door Vitesse en Common Group aangeleverde informatie en geboden transparantie, maar ook ik merk dat de spanning oploopt naar mate de tijd vordert. Zodra er nieuws is dan zal ik dat melden.”
Spelers van Vitesse op de training
Spelers van Vitesse op de training © Omroep Gelderland
14:40

De burgemeester loopt zondag niet mee

Burgemeester Harry de Vries staat zondag niet aan de start van de Montferland Run in zijn eigen gemeente. Hij is niet fit genoeg. De Vries is wel blij dat de wedstrijd na vier jaar eindelijk weer door kan gaan.
Kijk hier naar de beelden:
De burgemeester is blij met de Montferland Run
14:30

NEC ziet zeker kansen tegen Ajax

Ook al heeft Ajax in een dramatisch seizoen slechts drie puntjes meer dan NEC, het blijft een mooi affiche in Nijmegen. Rogier Meijer ziet zeker mogelijkheden.
Rogier Meijer
Rogier Meijer © Omroep Gelderland
"Je krijgt ruimte om te voetballen tegen Ajax. Ze hebben vooral voorin topspelers met Bergwijn, Berghuis en Brobby. Maar verdedigend kunnen ze ook kwetsbaar zijn, dat zag je weer tegen Marseille. Dat biedt kansen", zegt de trainer die vrijwel zeker ongewijzigd aantreedt ten opzichte van vorige week toen het 1-1 werd tegen Go Ahead Eagles. NEC trainde vrijdag besloten.
14:05

Persconferentie Montferland Run

Na vier jaar staat zondag de Montferland Run weer op het programma. Het is de 25e editie. Er zijn 4400 deelnemers, de jongste is zes jaar en de oudste loper is 82.
Mike Foppen uit Nijmegen is er twee weken na de Zevenheuvelenloop, waarin hij vijfde werd. En er was meer succes. “Ik heb deze week mijn Masterdiploma Psychologie opgehaald. Dat had al eerder gekund, maar ik ben niet zo vaak thuis. Ik heb het deze zomer afgerond. Ik ga zondag vooral heel erg genieten.”
Ridder Mike Foppen geniet in Huis Bergh
Ridder Mike Foppen geniet in Huis Bergh © Omroep Gelderland
Foppen doet voor het eerst mee. “Ik heb het parcours nog niet verkend. Ik ben heel benieuwd.”
Maureen Koster is één van de kanshebbers op een hoge klassering in de Montferland Run. De atlete van het Valley Running Team uit Ede zou de beste Nederlandse vrouw kunnen worden. “Ik ben onder de indruk van de locatie hier in Huis Bergh. Ik ben er voor het eerst.”
Koster is al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. “Mijn baanseizoen was een droomseizoen. Nu kan ik mij in alle rust voorbereiden op de Spelen en wedstrijden uitkiezen. Op de weg lopen vind ik heel erg leuk. Ik ben goed begonnen op de weg, dat loopt toch makkelijk dan al die rondjes op de baan. Die heuvels hier kan ik wel hebben, want ik loop vaak rondje Warnsborn.”
Maureen Koster en Mike Foppen
Maureen Koster en Mike Foppen © Omroep Gelderland
14:02

Feestje in Huize Van Ginkel?

Marco van Ginkel wordt vandaag 31. Morgen staat hij in de spits bij Vitesse uit tegen Fortuna Sittard.
Kijk hier naar de voorbeschouwing:
Marco van Ginkel in de spits bij Vitesse
14:00

Vitesse met andere opstelling

Vitesse-trainer Edward Sturing heeft flink ingegrepen na de 5-0 nederlaag uit tegen Ajax. Nicolas Isimat-Mirin is zijn basisplaats kwijt. Melle Meulensteen schuift terug naar het centrum van de defensie. Opvallend is ook de terugkeer van Toni Domgjoni op het middenveld. De Zwitserse Kosovaar speelde nog niet één keer in de basis dit seizoen.
Edward Sturing gooit de boel flink om
Edward Sturing gooit de boel flink om © Omroep Gelderland
Voorin lijkt Sturing te kiezen voor de jarige Marco van Ginkel in de spits. Kacper Kozlowski ontbreekt door ziekte. Davy Pröpper trainde helemaal niet mee.
Vermoedelijke opstelling: Room: Arcus, Meulensteen, Oroz, Hendriks; Tielemans, Domgjoni, Cornelisse; Manhoef, van Ginkel, Boutrah.