Sport

NEC bezoekt kinderziekenhuis: 'Hij is voor Vitesse en ik krijg hem niet omgepraat'

Vitesse-fan Finn met Philippe Sandler
Vitesse-fan Finn met Philippe Sandler © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De selectie van NEC meldde zich woensdagmiddag in het Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen. Daar werden de spelers ondervraagd door de patiëntjes op een heuse persconferentie.
Ze stelden hele andere vragen dan journalisten. “Hoe oud denk je dat de trainer is?” Dan komt het antwoord van een kind: “Elf”. En er wordt ook gevraagd naar bijnamen. “Ze noemen mij Brambo”, onthult Bram Nuytinck. "Dat komt door Rambo", lacht de verdediger.
Er zit ook een kind met een Vitesse-shirt in de zaal. “Dat is lef”, vindt algemeen directeur Wilco van Schaik. “Maar jij bent zeker ook welkom. Heb je gelachen toen Vitesse van ons won?” “Ja”, lacht de jongen.

Kusje van Proper

Isa stelt een belangrijke vraag. “Heb jij al een vriendinnetje?” Dirk Proper zegt 'nee' en een meisje zegt wel een avondje met hem uit te willen. Ze krijgt een kusje van de middenvelder. “Zondag na de wedstrijd komt hij bij jou thuis eten”, spreekt Van Schaik af. “Ik heb al vijf jaar verkering”, onthult Bart van Rooij. En ook de rest van de tafel blijkt bezet.
De spelers van NEC tussen de kinderen
De spelers van NEC tussen de kinderen © Omroep Gelderland
Milan wil weten wat het lievelingseten van de spelers is. Zelf houdt Milan van spaghetti en daar sluit Bram Nuytinck zich bij aan. Lasse Schöne eigenlijk ook, want hij kiest voor pasta. Jasper Cillessen, Bart van Rooij en Dirk Proper blijken liefhebbers van friet. En de trainer eet graag nasi met saté. Rogier Meijer wordt ook gevraagd naar zijn favoriete club. De Achterhoeker is heel duidelijk. “Voor mij is er maar één club en dat is NEC.” “Jij leert snel”, lacht Van Schaik.

Met een glimlach naar hun kamer

"Er lopen hier kinderen rond die het heel moeilijk hebben", weet aanvoerder Lasse Schöne. We kunnen ze nu een leuke dag bezorgen, zodat ze in ieder geval met een glimlach naar hun kamer gaan. De spelers hebben ook gevoetbald met de kinderen en zelfs de verpleegsters deden mee. Alleen die jongen met dat Vitesse-shirt. Ik heb geprobeerd om hem om te praten en hem een NEC-pet opgezet. Maar hij blijft voor Vitesse", lacht Schöne.
NEC bezoekt Amalia Kinderzieknhuis