Sport

De Graafschap haalt maandag afgelast duel in

Het veld was maandag onbespeelbaar, een week later krijgt De Graafschap een nieuwe kans tegen Dordrecht
Het veld was maandag onbespeelbaar, een week later krijgt De Graafschap een nieuwe kans tegen Dordrecht © Orange Pictures
DOETINCHEM - De Graafschap speelt komende maandag alsnog de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Dat heeft de KNVB dinsdagmiddag bekend gemaakt.
Vanwege de hevige regenval in de Achterhoek was het veld afgelopen maandag onbespeelbaar. De bal rolde nauwelijks op de kletsnatte grasmat waarna besloten werd het duel af te gelasten. Nu wordt het duel op De Vijverberg in Doetinchem dus een week later al hervat.
De Graafschap zakte na de wanprestatie van vrijdag tegen Jong FC Utrecht naar de zesde plaats. Het verschil met koploper Willem II is ineens opgelopen naar negen punten. De Graafschap heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Tegenstander FC Dordrecht staat negende.
De Graafschap heeft voor de winterstop begint nog een druk programma met liefst zes wedstrijden. Vrijdag wordt eerst uit tegen TOP Oss gespeeld. Dan volgt het inhaalduel met Dordrecht. Vervolgens speelt de ploeg van trainer Jan Vreman nog thuis tegen Cambuur, uit tegen FC Den Bosch en thuis tegen Jong PSV op 22 december.
Drie dagen eerder, op dinsdag 19 december, staat ook de bekerwedstrijd tegen Quick Boys nog op de rol. Voor De Graafschap is dat een uitwedstrijd.