Sport

Tennisser Wesley Koolhof beëindigt tennisloopbaan

Wesley Koolhof afgelopen weekend in actie in de Davis Cup
Wesley Koolhof afgelopen weekend in actie in de Davis Cup © IMAGO/Mathias Schulz
DUIVEN - Wesley Koolhof beëindigt na volgend tennisseizoen zijn sportieve loopbaan. De 34-jarige dubbelspecialist uit Duiven schreef afgelopen jaar het dubbelspel van Wimbledon op zijn naam. Hij won tot nu toe zestien ATP-titels.
"Wimbledon was een soort afvinkmomentje. Daarvoor tennis je: om een grand slam te winnen. Ik heb er lang tegenaan gehikt. Tijdens de Amerikaanse trip heb ik vervolgens gereflecteerd en mezelf gevraagd wat ik wil doen de aankomende jaren", aldus Koolhof in de NL Tennis Podcast. De grandslamzege boekte hij met zijn huidige dubbelpartner, de Brit Neal Skupski. Vorig jaar won hij al met de Japanse Ena Shibahara het gemengd dubbel van Roland Garros.

'Bereikt wat ik wilde bereiken'

"Ik heb een goede thuissituatie en ben graag thuis. Ik ben tot het besluit gekomen dat dit mijn laatste jaar gaat worden op tour. Het winnen van Wimbledon heeft daar wel mee geholpen. Ik heb veel bereikt wat ik wilde bereiken en heb er wel vrede mee. Komend seizoen ga ik nog één keer knallen, met onder meer de Olympische Spelen en de Davis Cup."
Koolhof, die volgend jaar tijdens zijn afscheidsjaar een duo vormt met de Kroaat Nikola Mektic, reikte vorig jaar tot de eerste plek op de wereldranglijst. Momenteel staat hij achtste. Volgens de website van de ATP Tour heeft de Duivenaar in totaal ruim 3,7 miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar geslagen. Vorig jaar was een topjaar voor hem. Toen won hij samen met Skupski zeven titels.

Sportieve familie

Koolhof komt uit een sportieve familie. Zijn vader Jurrie was voetbalinternational, zijn moeder Monique speelde in het Nederlands hockeyteam. Broer Dean was voetbalprof bij onder meer De Graafschap. Wesley Koolhof heeft een relatie met de Duitse Julia Görges, die drie jaar geleden haar tennisloopbaan beëindigde.