Sport

Sturing mist dat Vitesse opereert als een team

Sturing mist dat Vitesse opereert als een team
Sturing mist dat Vitesse opereert als een team
AMSTERDAM - Edward Sturing heeft heel wat geleerd van de fikse nederlaag die Vitesse zaterdagavond leed tegen Ajax. De focus van de trainer gaat op spelen als een team: "Dat mis ik echt."
"Dit komt wel hard aan natuurlijk. De eerste helft kregen we nog wel onze mogelijkheden, maar als je kijkt wat we over 90 minuten weggeven en hoe we verdedigen en hoe we niet verdedigen en te veel ruimte geven aan Ajax, dan moet er nog wel wat gebeuren wil je resultaten gaan halen."

VAR-moment

Vitesse kwam snel achter en leek toen gelijk te maken, maar het doelpunt van Said Hamulic werd door de VAR geannuleerd. "Ik heb het teruggezien en ik zag niet dat het buitenspel was", constateerde de spits. "Een hele cruciale beslissing. Ik zeg niet dat we hadden gewonnen als die had geteld, maar het had wel vertrouwen gegeven."
Sturing had het niet meegekregen. "Ik zag alleen dat het heel lang duurde voordat de beslissing werd genomen. Dat is jammer, want dan zou je op 1-1 komen en zit je weer in de wedstrijd. De eerste helft deden we het nog wel aardig. Ajax uit is heel lastig en je probeert er punten uit te halen."
Edward Sturing in de Johan Cruijff Arena
Edward Sturing in de Johan Cruijff Arena © ANP
"Over 90 minuten waren we wel te kwetsbaar. Met name in de omschakeling, maar ook verdedigend in het kort zitten. Dat is wel een probleem. Ik vind dat dit team veel meer moet opereren als team. Dat mis ik echt. Dat ze samenwerken, communiceren met elkaar, spelers aan elkaar overgeven, dat ze elkaar in de rug dekken. Als je in een teamsport niet functioneert als team, dan heb je een probleem."

Focus op team

"De focus gaat dus daarop, maar we hebben niet veel tijd om het allemaal voor elkaar te krijgen. We moeten kijken hoe we op korte termijn resultaat kunnen boeken. Ik geloof er wel in, ik moet er niet na één wedstrijd al niet meer in geloven. Als je in de positie zit waarin je achttiende staat, is elke wedstrijd een moeilijke wedstrijd. Het moet meer een team worden, met elkaar. En dat valt heel snel weg."
Sturing heeft nog veel werk te verzetten