liveblog | 27 november 2023

Van Veen verliest finale • Sandler baalt van gelijkspel

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Bij NEC is niet iedereen blij met het gelijkspel tegen Go Ahead en darter Gian van Veen heeft de finale van het jeugd-WK verloren.
Laatst bijgewerkt: 27 november 2023, 17:05 uur
maandag 27 november 2023
17:05

Sandler vindt gelijkspel teleurstellend

NEC speelde voor de vijfde keer op rij gelijk. Het werd op de valreep 1-1 tegen Go Ahead. Philippe Sandler vond een punt tegen de nummer vijf teleurstellend. "Ik ben thuis nooit blij met één punt, ook al maak je hem in de laatste minuut", vond de verdediger. "Ik denk dat wij vandaag zeker de eerste helft heel weinig weggaven, alleen even een paar corners. Aan de bal speelden we goed. De tweede helft was het iets meer gelijk."
Philippe Sandler speelde eindelijk weer eens voor NEC
Philippe Sandler speelde eindelijk weer eens voor NEC © Omroep Gelderland
Sandler hield het ruim tachtig minuten vol na heel wat blessureleed. "Ja fijn, want ik ben voetballer om deze wedstrijden te spelen. Ik wil dat extra graag gezien waar ik vandaan kom. Ik probeer niet zoveel naar het verleden te kijken. Volgende week misschien wat meer minuten. Dan zit ik bijna aan de negentig, ja."
Vijfde gelijkspel op rij voor NEC
17:00

Geen wereldtitel voor Gian van Veen

Gian van Veen heeft de finale van het jeugd verloren. De 21-jarige darter uit Poederoijen moest het afleggen tegen de 16-jarige Brit Luke Littler. Het werd uiteindelijk 6-4. Littler kwam op een 5-1 voorsprong, maar Van Veen wist nog terug te komen tot 5-4 en miste vervolgens een dubbel 5 om er 5-5 van te maken.
Gian van Veen.
Gian van Veen. © ANP
Van Veen onderscheidde zich eerder al bij de senioren door de halve finales te halen op het Europees kampioenschap. Dit weekend was hij ook nog actief op de Players Championship Finals, waar hij de tweede ronde haalde.
16:55

Golfster Van Dam tweede

Golfster Anne van Dam is er niet in geslaagd voor de derde keer het Spaans Open te winnen. De Arnhemse eindigde na een spannende slotronde als tweede, twee slagen achter de Indiase winnares Aditi Ashok.
Van Dam begon de laatste dag als tweede, maar nam dankzij een serie birdies de leiding. Maar door drie birdies op rij passeerde Ashok haar alsnog.
Van Dam won in haar carrière al vijf keer op de Europese Tour, maar dit jaar won ze geen toernooien. Ze eindigde wel drie keer als tweede en drie keer als derde. Op de Europese ranking sloot ze het jaar af als zesde.
Anne van Dam
Anne van Dam © AFP
16:15

Schermers Scaramouche winnen Dutch Open

David van Nunen en Veronique Kocken van schermvereniging Scaramouche uit Arnhem hebben zondag het Dutch Open in Den Bosch gewonnen.
David van Nunen en Veronique Kocken
David van Nunen en Veronique Kocken © Scaramouche Arnhem
15:00

IJshockeytalent naar Jeugd Olympische Spelen

De 15-jarige Daylin den Hartog uit Nijmegen ijshockeyt in januari in Zuid-Korea. Ze doet dan met het Nederlands team mee aan de Jeugd Olympische Spelen in Gangwon.
Daylin den Hartog
Daylin den Hartog © Maikel Kerstens
07:20

Hamulic baalt van afgekeurd doelpunt

Said Hamulic baalt enorm na de nederlaag van Vitesse tegen Ajax. Hij leek voor de gelijkmaker te zorgen met een fraaie lob, maar de VAR greep in. "Ik heb het teruggezien en ik zag niet dat het buitenspel was. Een hele cruciale beslissing. Ik zeg niet dat we hadden gewonnen als die had geteld, maar het had wel vertrouwen gegeven."
Said Hamulic
Said Hamulic © Omroep Gelderland
"Daarna krijgen we heel snel de 2-0 binnen en dan zie je de kopjes hangen. Ik vond dat we de eerste helft niet eens zo slecht speelden, want we zetten Ajax best wel redelijk vast."
Na rust werd het een lijdensweg. "Ajax domineerde, wij hadden niet echt kansen. Nu moet de focus op Fortuna. Het is al heel lastig, we verliezen elke week. We gaan zien waar het schip strandt."