liveblog | 24 november 2023

Domper voor De Graafschap • wijzigingen bij Vitesse

In dit sportblog lees je alles over de Gelderse sport. Edward Sturing kiest voor Dominik Oroz als rechtsback en De Graafschap ging voor het eerst sinds weken weer een keer onderuit.
Laatst bijgewerkt: 24 november 2023, 22:00 uur
22:00

De Graafschap gaat onderuit

De Graafschap heeft zich geblameerd uit tegen Jong Utrecht. Het werd 2-0 in een treurspel. Zo mist De Graafschap een unieke kans om op een promotieplek terecht te komen.
Jong Utrecht had een enorme kans via Rijks. De Graafschap speelde matig en de 1-0 van Augustinus-Jensen was dan ook geen verrassing. Basar Önal was dichtbij de gelijkmaker. Aan de andere kant raakte Blake de paal.
Jan Lammers had moeten scoren
Jan Lammers had moeten scoren © Omroep Gelderland
Na rust kopte Jan Lammers van dichtbij over. En ook David Flakus Bosilj had een grote kans, maar al met al was het ondermaats van Doetinchemse zijde. Van de Haar maakte in de extra tijd 2-0.
12:45

NEC krijgt teveel tegendoelpunten

NEC incasseert weer een tegentreffer
NEC incasseert weer een tegentreffer © Broer van den Boom
NEC kreeg de laatste vier wedstrijden tien tegendoelpunten. En dat is teveel, vindt iedereen bij de Nijmeegse club. "Dat moet eruit, daar hebben we het ook over gehad", zegt verdediger Bram Nuytinck. "Het is de hele organisatie in het team, dat moet misschien beter."
Kijk hier naar hoe Rogier Meijer en Bram Nuytinck erover denken:
NEC krijgt teveel tegentreffers
12:40

Met deze elf speelt Sturing tegen Ajax

Edward Sturing kiest zaterdagavond in Amsterdam tegen Ajax voor Dominik Oroz als vleugelverdediger. Hij vervangt Carlens Arcus die wordt gepasseerd.
Carlens Arcus is gepasseerd bij Vitesse
Carlens Arcus is gepasseerd bij Vitesse © Omroep Gelderland
Aanvoerder Marco van Ginkel is geschorst en Michael Pinto voorlopig uitgeschakeld met een knieblessure. Kacper Kozlowski (aanvallende middenvelder) en Enzo Cornelisse als linskback zijn de vervangers. Ook Davy Pröpper is nog steeds niet fit genoeg om te spelen. De middenvelder heeft volgens Sturing te maken met 'een kleine terugslag'.

Dit is de opstelling tegen Ajax:

Room op het doel.
Oroz, Isimat-Mirin, Hendriks en Cornelisse zijn de verdedigers
Het middenveld bestaat uit Tielemans, Meulensteen en (aanvallend) Kozlowski.
Boutrah, Hamulic en Manhoef zijn de aanvallers.
Edward Sturing.
Edward Sturing. © Cor Lasker
12:30

Sandler en Tavsan terug bij NEC

Philippe Sandler is terug in de selectie van NEC. De centrumverdediger ontbrak dit seizoen veelvuldig vanwege diverse blessure. Ook Elayis Tavsan is terug na een schorsing.
Philippe Sandler is terug bij NEC
Philippe Sandler is terug bij NEC © Omroep Gelderland
Dat geeft trainer Rogier Meijer weer meer keuze. Alleen Bas Dost en Brayann Pereira ontbreken nog bij NEC, dat zondag tegen Go Ahead speelt.
12:00

Weer 3-3 bij NEC?

NEC speelt zondag thuis tegen Go Ahead. De logische uitslag lijkt 3-3. NEC speelde uit tegen Twente en dat werd 3-3 en daarvoor was het ook al die eindstand tegen Volendam. En wat was het resultaat van NEC thuis tegen Go Ahead vorig jaar?...3-3
Lasse Schöne vorig seizoen in actie tegen Go Ahead
Lasse Schöne vorig seizoen in actie tegen Go Ahead © BSR/Broer van den Boom
06:25

De Graafschap kan richting promotieplek

De Graafschap kan de komende dagen aansluiting maken richting de tweede plaats in de eerste divisie, die aan het einde van het seizoen recht geeft op directe promotie. Als vanavond wordt gewonnen uit tegen Jong Utrecht en maandag thuis tegen FC Dordrecht, komen de Superboeren in punten gelijk met de nummer twee.
Lion Kaak
Lion Kaak © Omroep Gelderland
Op Sportpark Zoudenbalch in Utrecht mist De Graafschap vanavond de geschorste Donny Warmerdam. Lion Kaak keert daarom terug in het elftal. Verder zijn er geen wijzigingen te verwachten. De weer fitte Devin Haen start nog op de bank, David Flakus Bosilj krijgt de voorkeur in de spits.