liveblog | 21 november

Hansen scoort • toppers in Montferland Run

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Sontje Hansen scoorde voor Jong Oranje en de Montferland Run is sterk bezet.
Laatst bijgewerkt: 21 november, 06:35 uur
06:35

Daar is Edward Sturing weer

Sturing bevlogen tijdens zijn eerste training
Sturing bevlogen tijdens zijn eerste training © Omroep Gelderland
Hij wilde eigenlijk niet meer op interim-basis werken, maar toch is Edward Sturing in ieder geval tot de winterstop trainer van Vitesse. "Het gaat er nu niet om wat ik leuk vind of niet. Nee, het is gewoon opstaan en aanpakken. Niemand is groter dan Vitesse."
Edward gaat het team trainen tot de winterstop
06:30

Toppers in Montferland Run

In de Montferland Run starten aardig wat internationale en Nederlandse toppers. Bij de vrouwen is de Ethiopische wereldkampioen op de marathon Amane Beriso van de partij. En er verschijnen nog drie Ethiopische topatletes aan de start. Ook Maureen Koster, al geplaatst voor de Olympische Spelen, loopt mee, net als Jill Holterman, die zondag nog zevende werd in de Zevenheuvelenloop.
Frank Futselaar
Frank Futselaar © Omroep Gelderland
Bij de mannen is Sebastian Sawe de grootste naam. De Keniaan is wereldkampioen op de halve marathon. Nijmegenaar Mike Foppen, zondag nog vijfde in zijn eigen stad, staat op de startlijst, maar het is onzeker of hij mee gaat doen. Frank Futselaar uit Arnhem en Daan Reintjes uit Zevenaar zijn andere Gelderse toppers die zich hebben ingeschreven.
06:00

Hansen scoort voor Jong Oranje

Jong Oranje is hard op weg naar het EK. De uitwedstrijd tegen Zweden werd met 4-2 gewonnen.
Nederland kwam achter, maar NEC'er Sontje Hansen zorgde vijf minuten voor rust voor de gelijkmaker. Na rust werd hij vervangen door Vitessenaar Million Manhoef. NEC'er Dirk Proper was aanvoerder van de ploeg.
Sontje Hansen
Sontje Hansen © Broer van den Boom
In de tweede helft kwam Jong Oranje op voorsprong en in de extra tijd werd het 1-3, maar maakte Zweden nog 2-3. De eindstand werd bepaald door oud-Vitessespits Noah Ohio.
Jong Oranje heeft alle zes wedstrijden gewonnen en is vrijwel zeker van het EK.