liveblog | 16 november

Bol atleet van het jaar • NEC gelijk in oefenduel

In dit sportblog lees je alles over de Gelderse sport. Orion won en is weer alleen koploper en de Zevenheuvelenloop komt eraan.
Laatst bijgewerkt: 16 november, 15:59 uur
donderdag 16 november
15:59

Bol atlete van het jaar

Femke Bol uit Arnhem is donderdag tijdens het gala van de Atletiekunie in Barneveld uitgeroepen tot beste Nederlandse atleet van het jaar. Ze kreeg de meeste stemmen van het publiek en de vakjury. Bol werd in oktober al uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar 2023 en maakt ook nog kans om in december te worden gekozen tot beste atlete van de wereld. Ze hoort bij die mondiale verkiezing tot de vijf finalisten.
De 23-jarige Bol kende een bijzonder succesvol jaar dat begon met een wereldrecord op de 400 meter indoor. Ze liep met een tijd van 49,26 seconden het 41 jaar oude record van de Tsjechische Jarmila Kratochvilova uit de boeken. Daarna volgden Europese indoortitels op de 400 meter en 4x400 meter. Ze kroonde zich op de WK in Boedapest tot wereldkampioene op de 400 meter horden en greep goud met de estafetteploeg op de 4x400 meter. Ze bekroonde haar jaar met winst op de 400 horden in de finale van de Diamond League.
Femke Bol.
Femke Bol. © ANP
14:55

NEC gelijk tegen Heracles

NEC heeft donderdag met 0-0 gelijkgespeeld in een besloten oefenduel tegen Heracles Almelo.
Philippe Sandler deed voor het eerst na zijn blessure weer mee. Lasse Schöne, Bram Nuytinck, Jasper Cillessen, Sontje Hansen en Dirk Proper ontbraken, naast de al langer afwezige Brayann Pereira en Bas Dost.
Opstelling NEC: Roefs; Van Wermeskerken, Sandler (46. Ross), Verdonk (61. Netten), Baas (61. Van Rooij); Hoedemakers, González, Sano; Tavsan (46. Can Sönmez), Ogawa (61. Mattsson), Olden Larsen
13:20

Overmars jaar geschorst

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) heeft Marc Overmars uit Emst voor een jaar geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag. Daar komt ook nog een voorwaardelijke schorsing van een jaar bij. Dat meldt de NOS.
Als directeur voetbalzaken van Ajax heeft Overmars zich volgens het ISR niet gehouden aan de regel dat hij zich 'onthoudt van seksuele intimiteiten via welke communicatiemiddelen dan ook'.
De schorsing houdt in dat hij een jaar lang geen functie mag uitoefenen binnen voetbalbond KNVB of bij aan de KNVB verbonden organisaties. Zijn werkzaamheden in België kan Overmars dus blijven uitvoeren. Hij ging enkele weken na zijn ontslag bij Ajax aan de slag als technisch directeur bij het Belgische Antwerp.
Marc Overmars
Marc Overmars © Gerrit van Keulen
10:30

Nieuwenhuis langer bij Belgische wielerploeg

Het contract van veldrijder Joris Nieuwenhuis bij wielerploeg Baloise-Trek Lions is verlengd. De 27-jarige Zelhemmer blijft nog twee jaar verbonden aan het team.
Joris Nieuwenhuis
Joris Nieuwenhuis © REGIO8
07:00

Alle edities erbij

Maar een paar hardlopers hebben meegedaan aan alle edities van de Zevenheuvelenloop. Eén van hen is Chris Engelaar uit Nijmegen.
Kijk hier naar zijn verhaal:
Vanaf de eerste keer erbij
woensdag 15 november
00:15

Veel regionale toppers in 7Heuvelenloop

In de 7Heuvelenloop van komende zondag komen veel regionale toppers aan de start. Mike Foppen uit Nijmegen is de blikvanger bij de mannen. Maar ook Daan Reintjes uit Zevenaar en Tom de Gelder uit Arnhem starten met ambitie.
Tom de Gelder en Famke Heinst
Tom de Gelder en Famke Heinst © Omroep Gelderland
Bij de vrouwen hebben Diane van Es en Anne Luijten uit Arnhem zich afgemeld. Maar met Ruth van der Meijden uit Groesbeek en Saskia Weinans uit Gendringen doen er toch een hele ervaren atlete mee. Ook de Zweedse Julia Samuelsson, die al jaren in Nijmegen woont, debuteert, net als Famke Heinst uit Arnhem.

De Zevenheuvelenloop is zondag bij TV Gelderland live te volgen in een extra uitzending van 12.45 uur tot 15.30 uur