Sport

'200 meter was al te veel', maar wethouder debuteert nu in de Zevenheuvelennacht

De wethouder in training
De wethouder in training © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Hij is sportwethouder van Nijmegen, maar Jean-Paul Broeren deed zelf niet aan hardlopen. Maar zaterdag staat hij aan de start van de Zevenheuvelennacht.
"Ik heb vorig jaar het startschot mogen geven van de Zevenheuvelennacht." Het is het verkorte parcours (7 kilometer) van de Zevenheuvelenloop en wordt op de zaterdagavond gelopen. "Toen kwam de directeur van de Stichting Zevenheuvelenloop naar mij toe en die zei: Ik zie dat je ervan geniet, zou je volgend jaar zelf willen meedoen? Die uitdaging wilde ik wel aangaan."

Knieproblemen

Maar hardlopen deed Broeren eigenlijk nooit. "Ik had last van mijn knie, 200 meter was al te veel. Ik was bij Peter Eemers, een fysiotherapeut die ook Sifan Hassan behandelt. Die keek naar mijn knie en hij zei: Er is maar één conclusie, je wordt gewoon oud. Ik kreeg schema's en inmiddels heb ik die 7 kilometer wel in de benen."

Als een vuurpijl

"Ik ging van nul keer sporten naar zes keer sporten in de week. En daarna nam Susan Krumins, ook een hele bekende atlete, de schema's over. Toen ging het echt als een vuurpijl. Ik heb het nu zo te pakken dat ik volgend jaar de Stevensloop wil doen, 10 kilometer. En dan volgend jaar de 15 kilometer van de Zevenheuvenloop."
"Nijmegen is al de hardloopstad van Nederland. En ook de wandelstad en als het aan mij als wethouder ligt, ook de sportstad van Nederland. Ik vind het super om mee te doen, ik ga er vol voor."
De sportwethouder loopt zelf ook mee

De Zevenheuvelenloop is zondag bij TV Gelderland live te volgen in een extra uitzending van 12.45 uur tot 15.30 uur