Sport

Phillip Cocu stapt op als trainer van Vitesse

Phillip Cocu is geen trainer van Vitesse meer
Phillip Cocu is geen trainer van Vitesse meer © Orange Pictures
ARNHEM - Phillip Cocu is niet langer trainer van Vitesse. Na de verloren wedstrijd thuis tegen Heerenveen werd besloten dat de wegen van de club en de trainer scheiden.
Boze supporters van Vitesse meldden zich na afloop van de verloren wedstrijd tegen Heerenveen bij de uitgang van GelreDome. Een deel eiste het ontslag van de trainer.
Cocu gaf na de wedstrijd zelf aan dat het beter was voor de club om te vertrekken. "Hij voelde dat er nieuwe energie nodig is voor het elftal", vertelt technisch directeur Benjamin Schmedes. Er is nog niet duidelijk wie de nieuwe trainer van de Arnhemmers wordt. "We weten ook niet wat de andere stafleden gaan doen."
Als je onderaan staat, moet er wat veranderen
"Ik had zoals veel spelers een goede band met de trainer", zegt aanvoerder Marco van Ginkel. "Maar als je onderaan staat, moet er misschien wat veranderen. Phillip is wel een echte gentleman dat hij dit zo doet."
Een spandoek tegen trainer Phillip Cocu
Een spandoek tegen trainer Phillip Cocu © Omroep Gelderland
De trainer reageerde zelf via de website van Vitesse. "Ik voelde dat het team verandering nodig had en daarom heb ik besloten om een stap terug te doen. Het belang van het team staat immers altijd boven het belang van het individu. We hebben er alles aan gedaan om het tij te keren, maar dit bleek niet voldoende. Ik wens de club en haar mensen het allerbeste toe.”
Phillip Cocu is weg bij Vitesse